avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CINE ESTE SCUTIT DE ASIGURAREA LOCUINTEI ?

INTREBARE ?
Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap
Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor
:-/
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:29, 21 Decembrie 2010
nu traiesc in zona de seism nici de alunecari de teren si nici inundatii...de ce sunt obligat sa dau bani degeaba cuiva? nu se cheama furt pe fata? daca locuiesc in zona vrancea nu se asigura pt cutremure daca stau pe malul dunarii nu se asigura pt inundatii si alunecari...ciudate legi si noi fraieri :P
Buna intrebare. Din cate stiu eu, legea se completeaza cu normele legii asigurarilor, unde se specifica faptul ca o locuinta nu poate avea doua asigurari ce acopera aceleasi riscuri, intrucat numai unul este beneficiarul despagubirilor in caz de producere a riscului asigurat. Prin urmare, in caz de cutremur, de ex. numai banca isi va lua banii, nu si proprietarul, nu?
Radu Alexandru a scris:

Numai acei proprietari care au incheiat asigurari FACULTATIVE, atat pentru credite prin banca, dar si cei care au incheiat o asigurare facultativa pentru locuinta.

Când am folosit sintagma ,,o altfel de asigurare'' la aceasta m-am gândit. Cred ca asigurarea poate sa nu fie facuta prin banca ci prin orice fel de asigurator care ofera astfel de servicii. Am avut in vedere locuinţele vechi nu cele nou contractate.
Am fost partinic.:D
miki3 a scris:

Eu m-am grabit si am incheiat si asigurare facultativa si cea obligatorie, pentru ca acum o luna asa se cerea. Banuiesc ca acum raman cu 2 polite, nu?

Eu zic sa te grabesti ca pana de Anul Nou sa-ti mai faci o asigurare pe acea locuinta ca sa fii sigur ca nu cumva ai incalcat cu ceva legea. Fa-ti si asigurare de viata pentru tine si familia ta ca deh...nu se stie...daca incalci vreo lege?=))
Legea nr. 260/2008 a fost modificată prin Legea nr. 248/2010 - M.Of. nr. 844/16.12.2010. ;)

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)