INTREBARE ?
Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap
Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor
:-/
Se cam termina cu poliele PAD!!! Deja pe piata au aparut polite facultative care "inlocuiesc" cu succes politele PAD, dupa ce legea a fost modificata. Un exemplu: Suma asigurata: 21 000 euro, prima anuala poate scadea pana la 16 euro! POLITA FACULTATIVA (SIC)
Ultimele noutati la legea 260/2008 contau in faptul ca la 16 nov.2010 a fost aprobata legea 438/2010 care revine si spune ca toate cladirile cu destinatia locuinta, indiferent cui apartin, se asigura obligatoriu. Cei care au o polita facultativa care cuprind si riscurile din PAD nu mai sunt obligati sa mai incheie si polita obligatorie. Referitor la cine sunt sctiti de plata politei obligatorii , noua lege prevede ca sunt scuti de plata acestei polite proprietarii de locuinte care traiesc din ajutorul social al primariilo si pt. care va plati primaria dar numai in limita fondurilor alocate acestui scop in bugetul local.
Legea 248/2010 adoptata in 16.11.2010 vine cu precizari in completarea legii 260/2008 si anume ca toate cladirile cu destinatia locuinta, indiferent cui apartin , se asigura obligatoriu, numai ca acele cladiri care au o polita facultativa care cuprind si riscurile PAD nu mai este obligatoriu sa incheie si o polita PAD. Pt. proprietarii de locuinte care traiesc din ajutorul social, in limita posibilitatilor primariile pot plati aceste polite dar numai itr-un anumit procent si in limita bugetului alocat in acest scop.
Am citit modificarile dar faptul ca prin legea care modifica legea ni se spune ca nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele care si-au incheiat o asigurare facultativa care acopera riscurile cuprinse prin asigurarea obligatorie nici macar nu este o noutate!
Ordinul CSA 10/2010 prin art.7(1)oricum linistea in aceasta privinta.Discutam despre aceeasi problema(care era rezolvata,oricum).
Mai mult,nu am gasit nicaieri o reglementare de genul:cine isi va incheia o asigurare facultativa in viitor,va fi scutit sa incheie asigurarea obligatorie!
Daca sub incidenta prezentei legi nu intra persoanele care si-au incheiat o asigurare facultativa,este evident ca intra toate persoanele care nu au incheiat o asigurare a locuintei.
In concluzie,la expirarea politelor facultative,incheierea celei obligatorii primeaza,tot asa cum persoanele care nu au incheiat o asigurare sunt obligate sa o incheie pe cea care face obiectul prezentei legi.
deci poate cineva sa dea un raspuns clar si pentru mine? nu le am cu legile, ma intereseaza clar si concis, adica scurt si la obiect: daca banca mi-a facut obligatoriu asigurare in 2007 cand am achizitionat apartamentul prin credit, EU MAI PLATESC ASIGURARE OBLIGATORIE?