avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale

Buna seara,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL (nu unic) si administrator.
ca s apot beneficia de indemnizatie crestere copil, mi s-a spus de la ATPS sa renunt la functia de administrator si m-am gandiot ca am doua variante:
1.sa fiu revocata din aceasta functie
2. sa cesionez partile mele sociale celuilat asociat

In ambele cazuri am nevoie de hot AGA si de act constitutiv actualizat (trebuie sa fac si schimbarea de nume in urma casatoriei).

Se publica vreunul din documente in monitorul oficial? Cat dureaza asta sau, mai bine, spuneti-mi, va rog, cat dureaza aceasta procedura si cand ma pot considera scoasa din functia de administrator sau , dupa caz, din societate.

Nu as vrea ac atunci cand depun dosarul pentru CIC sa fiu verificata si sa nu apar scoasa, desi actele intentionez sa le depun in maxim o luna'

Multumesc

Tot am ramas cu aceasta nelamurire

Cum ma asigur ca inregistrarea se va face cu succes?
Cum ma asigur ca sunt scoasa din aceasta functie de administrator?

Am inteles ca la depunerea actelor ti se da un bilet si trebuie sa mergi dupa cateva zile sa le ridici.
Am pregatit toate actele insa mai am doua nelamuriri.

1.Daca eu merg sa le depun, de exemplu, pe data de 30.12, care va fi data lor? Pot trece 29.12?
2.In urma schimbarii de nume eu mi-am schimbat semnatura si nu stiu cum sa le semnez. Stiu ca doar administratorul da specimen de semnatura, eu tocmai ma revoc din functia de administrator
Pot semna cu noua semnatura sau trebuie sa dau alt specimen de semnatura ? se poate da si la fata locului la ORC?

Multumesc mult,
Valentina D
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Azi am depus actele pentru revocarea mea din functia de administrator si oricat am verificat totul, se pare ca s-a strecurat o mica "omitere".Nici macar doamna care a luat actele nu a observat

Hotararea AGA este facuta si datata in 29.12.2010 ca si actul constitutiv actualizat , insa, din greseala, in hotare se specifica faptul ca am hotarat revocarea din functia de administrator incepand cu data de 23.10.2010(pur si simplu o greseala de tastare)
Daca as mai fi fost in orasul respectiv la acea ora cand am observat, ma intorceam, insa eram deja la 100km departare.
Am sunat la ORC si am vorbit cu doamna care ne-a primit si verificat actele. Raspunsul dumneaei referitor la asta a fost ca nu-i nimic, oricum revocarea se va face cu o alta data, data la care ei vor opera actele, insa cand merg sa iau decizia sa aduc hotararea corecta.Mie mi-e teama ca revocarea nu se va face...din cate stiu exista un judecator care dispune modificarea, nu? Dumneai mi-a spus ca asta nu va impiedica operarea actelor.

Ce parere aveti? Este posibil ca totusi sa se amane hotararea din aceasta cauza, chiar daca doamna a spus ca nu e problema? Daca da, vor trebui iar platite toate acele taxe din nou?Sau trebuie sa duc doar actul corect ?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Ce parerea aveti? Ce am de facut in acest caz?

Stiu ca e o tampenie ce s-a intamplat, insa as aprecia mult un raspuns
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Stati linistita dna Valentina, totul va fi in regula, dar puteti sa va asigurati de aceasta treaba pe siteul ONRC (consultare stadiu dosar), acolo veti afla daca cumva a primit amanare, si daca asa este nu e de ce sa va fie teama, completati dosarul si gata (nu e de ce sa platiti din nou taxele(
Succes

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)