avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale

Buna seara,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL (nu unic) si administrator.
ca s apot beneficia de indemnizatie crestere copil, mi s-a spus de la ATPS sa renunt la functia de administrator si m-am gandiot ca am doua variante:
1.sa fiu revocata din aceasta functie
2. sa cesionez partile mele sociale celuilat asociat

In ambele cazuri am nevoie de hot AGA si de act constitutiv actualizat (trebuie sa fac si schimbarea de nume in urma casatoriei).

Se publica vreunul din documente in monitorul oficial? Cat dureaza asta sau, mai bine, spuneti-mi, va rog, cat dureaza aceasta procedura si cand ma pot considera scoasa din functia de administrator sau , dupa caz, din societate.

Nu as vrea ac atunci cand depun dosarul pentru CIC sa fiu verificata si sa nu apar scoasa, desi actele intentionez sa le depun in maxim o luna'

Multumesc

Bun, deci dupa inca 5 zile va trebui sa merg sa iau si dovada inregistrarii modificarilor...eu sau asociatul meu..

Altfel nu pot? Nu apare nimic publicat in monitorul oficial?

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Nu apare nimic publicat in monitorul oficial?

Hot AGA se va publica in MO partea a IV
de aceea trebuie depus contorul de cuvinte - taxarea se face la nr de caractere/pagini
Atunci este perfect, banuiesc ca publicarea in monitor este de fapt de ajuns ca sa fiu sigura ca inregistrarea s-a facut si o pot lua de acolo

In cate exemplare se face actul constitutiv actualizat? Stiu ca la sfarsitul actului apare ca s-a intocmit in x exemplare .Intial au fost 6 exemplare la constituire..tot in 6 exemplare?

In cate exemplare se face actul constitutiv actualizat? Stiu ca la sfarsitul actului apare ca s-a intocmit in x exemplare .Intial au fost 6 exemplare la constituire..tot in 6 exemplare?

este un amanunt neimportant ...
1 exemplar se depune in dosarul cu mentiunea
cate un ex pt fiecare asociat
Va multumesc din suflet pentru ajutor
Credeti ca ar exista posibilitatea ca ONRC sa refuze aceasta inregistrare de revocare?

Cand merg sa depun actele le verifica cineva si mi se va comunica daca mai este nevoie de ceva? Cum pot afla daca inregistrarea se va face cu succes?

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)