Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Da, au putere mai mare.
Dar puterea nu e neaparat conferita prin lege.
Pur si simplu cultura acestei directii este orientata pe rezultat,
Este normal sa nu prea stie de gluma avand in vedere infractiunile pe care e focalizata.
De=acord ca uneori mai gresesc, dar procentajul de eroare e infim comparativ cu celelalte parchete.
Da, sub aspectul greselilor procentajul este mult mai mic.
Oricum cei de la DICOT sunt buni profesionisti.
In ultimul timp am observat o tendinta mult mai mare pentru respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in trecut.
Ma refer in mod special la parchetul de pe langa ICCJ care este de departe si cel mai dur din tara.
Si eu sunt asentimentul colegilor de forum,gasind utilitatea acestui organ in diversificarea fenomenului de coruptie la mai toate nivelurile vietii cotidiene.
Nu cred ca problema este conferirea unei puteri mai mari unui anumit organ,care ar dauna,ci modul discretional,uneori abuziv in care poate fi folosita puterea conferita acestuia.
Nu am auzit ca la DIICOT sa existe astfel de situatii,iar activitatea ,spre deosebire de alte structuri,se pare ca este mult mai buna.
De asemeni nu cred ca o legislatie permisiva este remediul coruptiei sau al diversitatii de probleme juridice ,multe de reala dificultate,cel putin sub aspectul administrarii probelor.
Citatie diicot
mt1
Buna ziua!
Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat
lawww
caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)