frank_kvitta a scris:
MihaiTomescuAvocat a scris:
Cand ti se interzice prezentarea materialului de urmarire penala, cand sunt respinse toate probele solicitte pe motiv ca nu sunt concludente(asta la urmarire penala) cand se fac intelegeri cu diferiti inculpati cand esti fortat s dai anumite declaratii, ce inseamna ca este? Nu un abuz? Cazuri concrete? Cunosc. Insa nu cred ca e nevoie de concret ci important este ca unii procurori Diicot se cred mai presus de lege si actioneaza in acest sens.
Intelegeri cu inculpatii se fac oriunde,pentru a solutiona cauza mai rapid.
Unii vin de martori,in acuzarea ``colegilor infractori``,ce e rau in asta?
Nu vad nimic rau in ``a forta`` un traficant dde droguri sau cine stie ce interlop sa dea declaratii.
Da, cumva asa este...
De batut procurorii nu ii bat.
Au modalitati concrete sa ii convinga sa dea declaratii dar prin mijloace psihologice si nu prin agresiuni fizice.
Pe la sectiile de politie se mai fac verificari in sensul ca, daca un suspect este batut si nu recunoaste...sigur e nevinovat...dincolo de orice indoiala...
Procurorul are dreptul de a lamuri o persoana de a da o declaratie, de a conferi o calitate procesuala.De aceea, nu este nimic ilegal sub acest aspect.
Ganditi-va ca si avocatul unui inculpat care vrea sa il ajute sa scape ii da niste sfaturi.
Depinde de ce parte nimeriti.
Cand o sa nimeriti si de-o parte si de alta veti intelege mai bine deoarece veti actiona in interesul clientului pe care il aparati.
Eu am cazuri in care nu ma inteleg deloc cu procurorul si in altele, totul este numai miere si de-o parte si de alta.Si in ziua urmatoare iarasi nu ne intelegem deloc...
Cazul conteaza si pozitia pe care o ocupa inculpatul...
avocat Claudiu Lascoschi