avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT mai presus decat legea?

Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 12 Ianuarie 2011
frank_kvitta a scris:

MihaiTomescuAvocat a scris:

Cand ti se interzice prezentarea materialului de urmarire penala, cand sunt respinse toate probele solicitte pe motiv ca nu sunt concludente(asta la urmarire penala) cand se fac intelegeri cu diferiti inculpati cand esti fortat s dai anumite declaratii, ce inseamna ca este? Nu un abuz? Cazuri concrete? Cunosc. Insa nu cred ca e nevoie de concret ci important este ca unii procurori Diicot se cred mai presus de lege si actioneaza in acest sens.

Intelegeri cu inculpatii se fac oriunde,pentru a solutiona cauza mai rapid.
Unii vin de martori,in acuzarea ``colegilor infractori``,ce e rau in asta?

Nu vad nimic rau in ``a forta`` un traficant dde droguri sau cine stie ce interlop sa dea declaratii.

Da, cumva asa este...
De batut procurorii nu ii bat.
Au modalitati concrete sa ii convinga sa dea declaratii dar prin mijloace psihologice si nu prin agresiuni fizice.
Pe la sectiile de politie se mai fac verificari in sensul ca, daca un suspect este batut si nu recunoaste...sigur e nevinovat...dincolo de orice indoiala...

Procurorul are dreptul de a lamuri o persoana de a da o declaratie, de a conferi o calitate procesuala.De aceea, nu este nimic ilegal sub acest aspect.
Ganditi-va ca si avocatul unui inculpat care vrea sa il ajute sa scape ii da niste sfaturi.
Depinde de ce parte nimeriti.
Cand o sa nimeriti si de-o parte si de alta veti intelege mai bine deoarece veti actiona in interesul clientului pe care il aparati.
Eu am cazuri in care nu ma inteleg deloc cu procurorul si in altele, totul este numai miere si de-o parte si de alta.Si in ziua urmatoare iarasi nu ne intelegem deloc...
Cazul conteaza si pozitia pe care o ocupa inculpatul...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
dle avocat nu mai imbratisati atit DIICOT....stiti multe lucruri care se petrec cu adevarat si aveti o atitudine nedemna ptr un om care apara legea....cum puteti sa impachetati atit de frumos o asemenea structura cind stiti substratul ei?noi chiar sintem prosti si legati la ochi?va rog putin respect macar ptr cei pe care ii numiti ''clienti''....abuzuri se fac si o stiti bine,intelegeri se fac si iar stiti si asta se pierd dosare se intirzie lucruri dar ...e jenant sa ne faceti sa credem ca domneste adevarul in sinul DIICOT
Este o falsa impresie daca credeti ca imbratisez DICOT.
Probabil datorita faptului ca ma lupt mai tare decat alti colegi ( mult mai tare,as zice) nu sunt suparat pe ei.Dar...reciproca nu cred ca este valabila in totalitate...
In cazurile mele nu am vazut sa se intample ceva fara probe iar daca observ ca se respecta legea nu pot sa sustin ca nu se respecta doar ca sa fiu in asentimentul cuiva.
Si eu la primele ,,contacte" am intampinat ceva probleme dar in prezent nu am motive sa ma plang.
Eu ma refer la Bucuresti si nu la alte orase din tara.

Ca exista avocati care au pareri diferite si pot fi de acord cu dvs. este cu totul altceva.

Inteleg la ce va referiti ca si cazuri cu negasirea unor inscrisuri, etc, dar peste tot in tara se poate intampla asa ceva, incepand de la un post de politie pana unde vreti dvs.
Dosarele nu se pierd.

Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca infractiunile de care se ocupa sunt mult mai grave decat in cazul celorlalte parchete, motiv pentru care si disputele sunt mai aprinse intre avocati si procurori.
Cat priveste dreptul la aparare se respecta mult mai mult decat in cazurile altor parchete.Ma refer strict la Bucuresti.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu sunt un aparator al acestei institutii,dar ea chiar isi gaseste utilitatea avand in vedere formele luate si tot mai perfectionate ale crimei organizate.
Una este sa discuti ca o persoana care cunoaste realitatile si cred eu ca orice avocat care a avut cauze acolo cunoaste ce se petrece si alta este sa formulezi pareri din auzite sau ca urmare a unor implicari directe sau indirecte.
Nu fac parte nici din corul laudatorilor ,dar nici din cel al denigratorilor.
Pe de alta parte, sunt foarte multe persoane care in afara de faptul ca nu cunosc legea,activitatile institutiei,au fost afectate intr-un fel sau altul de activitatea acesteia sau chiar vorbesc din ratiuni politice,uneori manipulatoare.
Un bun jurist intotdeauna,indiferent de situatii,va gasi raspunsurile si apararile cele mai pertinente.
O persoana din afara,mai intotdeauna vorbeste "din afara"
Dar cum fiecare are dreptul la o parere,chiar daca are o atitudine de"Gica Contra"...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
eu nu spun ca nu aveti dreptate dar chiar si cei ''din afara'' vad si traiesc niste situatii.faptul ca va ciocniti mai des de aceasta institutie prin prisma meseriei va indreptateste in raspunsul dvs.dar lasati-ma sa am o urma de indoiala.....

Alte discuții în legătură

Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat lawww lawww caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)