avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT mai presus decat legea?

Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 12 Ianuarie 2011
Nu exista nimic perfect,totul este perfectibil,deci principiul indoielii trebuie sa functioneze.
Eu nu sunt de acord cu replici date pe simpatii politice,pe manipulari,pe lipsa de informatii sau cu replicile unor persoane "patite" ,pentru ca intotdeauna o persoana care a fost cercetata si eventual inculpata(sau chiar un apropiat al acesteia s-a aflat in aceasta ipostaza) nu va avea o parere buna despre institutia care a instrumentat aceasta cercetare.
monica72 a scris:

eu nu spun ca nu aveti dreptate dar chiar si cei ''din afara'' vad si traiesc niste situatii.faptul ca va ciocniti mai des de aceasta institutie prin prisma meseriei va indreptateste in raspunsul dvs.dar lasati-ma sa am o urma de indoiala.....

Urma de indoiala poate exista oricand si oriunde...:)
Faptul ca actioneaza mai in forta decat alte parchete este un fapt cunoscut dar actioneaza pe baza de probe.
Problema este ca in multe cazuri vin avocati care nu fac fata ,,presiunii" sau pur si simplu nu stiu sa o detensioneze...
Sunt profesionisti si daca nu intalnesc profesionisti poate exista un dezechilibru...
O declaratie data aiurea de o persoana cercetata de DICOT nu ne poate duce in mod automat la concluzia ca este vorba de un abuz ci mai degraba de o carenta a apararii...ceea ce este cu totul altceva...

avocat Claudiu Lascoschi
Adevarat este ca daca prostia ar durea ar fi tara asta numai intr-un vaiet. Oameni buni, dragi colegi, uitati oare ca Diicot este tot o institutie a unui stat corupt pana in maduva oaselor si procurorii nu sunt decat aceia care acum ceva timp erau pe la cine stie ce parchete pierdute prin tara. Coruptie exista si aici abuzurile sunt din plin iar ordinele sunt date tot de cei care trebuie. Exista cazuri clare in care Diicot a actionat doar pentru a elimina concurenta facuta marilor interlopi. Exista procurori corupti si aici... tastati pe gogle Diicot targoviste sau Diicot dambovita si o sa vedeti Eu personal nu stiu daca e adevarat insa e o vorba veche romaneasca "fum fara foc nu iese". Celor de aici care iau apararea diicot doar fiind ironici fata de colegii de forum avocati sau nu, insa fara argumente logice intr-o discutie care se dorea libera si amicala le reamintesc ca celebrul Oxenstierna spunea ca "prea adesea ironia nu-i decat o forma a lipsei de inteligenta"
Dupa parerea mea cei care nu au forta profesionala ajung la concluzia ca DICOT face abuzuri si incalca flagrant legea.
Un procuror de la Dicot din Bucuresti, intalnindu-ne intamplator in lift mi-a spus amical ca a sanctionat cu amenda un avocat cunoscut din Bucuresti pentru ca facea scandal aiurea doar ca sa arate la client ca el face treaba...Intrucat si eu am gura destul de mare si m-am gandit ca nu intamplator mi-a relatat acest lucru am devenit curios si l-am intrebat de ce l-a sanctionat deoarece m-am gandit la posibilitatea unui abuz.
Insa nu a fost un abuz...

Coruptie exista peste tot in Romania dar asta nu inseamna ca daca sunt arestate niste persoane in urma unor ,,manevre" facute de alte clanuri respectivii sunt nevinovati.
Asa ceva se intampla peste tot in lume si nu doar in Romania.Cine credeti ca le poate face ,,manevre" la interlopi?
Cei care le sunt victime si se tem de ei?
Haideti sa fim seriosi...

Parchetul trebuie sa faca tot posibilul sa ii aresteze pe respectivii si avocatii sa ii apere si eventual sa faca in asa fel incat ca respectivii sa fie cercetati si apoi judecati in stare de libertate.

Prin abuz inteleg sa fie arestat un om nevinovat si nu diferiti indivizi care incalca legea cateodata chiar sub protectia politiei...si comit cu obraznicie tot felul de infractiuni grave.

Nu trebuie confundat abuzul cu exercitarea unor drepturi conferite de lege.
Mai exista si judecatori care cenzureaza activitatea parchetului si avocatii au la indemana modalitati juridice adecvate.

Daca aveti un caz concret in care sa relatati un abuz sunteti liber sa o faceti dar sa aruncam cu pietre intr-o institutie a statului mie imi pare aberant...si fara niciun fundament...

Ce scriu ziarele conteaza mai putin deoarece si acestea pot fi manipulate...

Procesele se judeca pe baza de probe si nu pe baza ce scriu ziarele sau ce se afla scris pe Google...
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu cred ca se urmaresc tinte false,cum se spune.
Daca materialul probatoriu este corect adminsitrat si daca se respecta normele procedurale,nici cel mai bun avocat nu poate face altceva decat sa minimalizeze consecintele juridice pe care le are de suportat clientul sau.
Pe de alta parte,consider ca pentru juristii pregatiti DIICOT-ul nu reprezinta niciun obstacol,avocattii vor gasi intotdeauna cele mai adecvate cai si cele mai bune strategii pentru a face cele mai bune aparari clientilor lor.
Daca sunt greseli in administrarea probatoriilor sau greseli cauzate prin nerespectarea normelor procedurale,intotdeauna un jurist de calitate va stii sa le speculeze in favoarea celui pe care il apara.
Pe de alta parte lipsa experienta sau lipsa unei pregatiri profesionale adecvate,intotdeauna creaza obstacole,de multe ori insurmontabile,de ambele parti ale barei.

Alte discuții în legătură

Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat lawww lawww caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)