avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT mai presus decat legea?

Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 12 Ianuarie 2011
monica72 a scris:

nu vreau sa intru in polemica cu dvs.dar aici e un spatiu unde punem intrebari,spunem pareri cerem ajutor si sfat.mi se pare greu de inteles ironia dvs si chiar enervarea dvs.sincer nu asta era scopul ptr care mi-am exprimat o parere.daca nu am facut facultatea de drept nu inseamna ca sintem chiar pe alta lume sa ne ironizati ,dar revin si repet nu vreu sa ma ''cert'' aici cu dvs. am convingerea ca a fost o neintelegere ...poate a mea !o zi buna va doresc1

Cand unul "vinovat"(cine hotaraste asta ?) este pus in libertate ,pot exista o gramada de motive pentru care se intampla aceasta,incepand cu nerespectarea unor norme de procedura de catre persoane incompetente,cu lipsa reala de probe impotriva lui sau cu probe,nemaisustinute ulterior de cei care le furnizeaza,ma refer la martori , si terminand cu suspiciunile de coruptie.
Nimeni nu pretinde ca trebuie sa aveti o facultate pentru a avea pareri,este dreptul dvs,dar problema care se pune,stimata doamna,este cat de avizate pot fi parerile unui necunoscator sau a unei persoane care preia anumite lucruri din auzite,a unei persoane care se lasa manipulata sau a unei persoane care a avut fie ea,fie un apropiat al acesteia,de-a face cu rigorile legii.
Eu nu polemizez cu dvs,eu recunosc ca exista probleme,ca situatia la nivelul tuturor organelor abilitate este perfectibila,atata timp cat peste tot exista si "uscaturi".
Totusi de aici si pana la a da niste dimensiuni cosmice unor probleme ,care exista si in tarile dezvoltate si cu pretentii,este cam prea mult ?
Eu va adresez ,cu respect si sincer intrebarea,la care daca doriti raspundeti:
Dvs.personal sau cineva din imediata dvs apropiere,a a avut de-a face cu aceste organe si a avut probleme sau puneti problema pe baza unor simpatii politice ?
Am trait sa o vad si pe asta! Cum un avocat chiar se bucua ca un coleg a fost amendat de un procuror. Aici discutia e mai ampla..... 1 chiar daca acel coleg a inteles sa faca o aparare clientului sau prin ridicarea vocii sau mai stiu eu ce modalitati care au deranjat pe maria sa procurorul sau chiar daca a facut asta "sa para" in fata clientului, doar din colegialitate ar fi trebuit sa i se ia apararea, mai ales ca nu stim decat varianta procurorului (apropo de cine judeca si cine da verdicte de vinovat sau nu)...... si 2 mie unul mi se pare ca a da posibilitatea unui procuror sa poata amenda un avocat nu e decat o intoarcere spre comunism sau evul intunecat. Ne batem cu pumnii in piept o spunem si prin campanii electorale ca vrem egalitate cu procurorii si nu doar la nivelul la care se sta in banci dar .......Oameni buni dragi colegi hai sa privim nu numai spre viitor dar si in ograda altora cu ani buni de democratie inaintea noastra si sa vedem sistemele lor de drept cel putin in ceea ce priveste parchetele. Daca acolo ei sunt doar acuzatori si atat aici au o obligatie stabilita prin lege si nu prin vorbe, aceea de a aduna toate probele si in acuzare dar in primul rand pe cele in aprarea celui cercetat. Unitatea noastra a avocatilor e rupta de unii care cred ca rufele se spala in public care barfesc colegii se bucura de problemele lor. Am vazut peste tot persoane care poarta numele de avocat doar pentru "avantajul" de a se milogi la cine stie ce magistrat pentru niste firimituri. Da dragi colegi desi sunt tanar cred ca ne lipseste coloana vertebrala a celor de dinaintea noastra. Portile larg deschise a le avocaturii nu au fost deajuns.... unii sar si gardul. Pacat . Sa fim uniti sa ne aparam intre noi si bucataria noastra sa o curatam intre noi, sa fim primii care merg inainte la revolutia morala atat de necesara tarii intregi.
Observ ca intelegeti total gresit ce zic.Cum sa ma bucur ca a fost amendat un coleg avocat?
Daca nu consideram ca ati inteles gresit era cea mai mare aberatie care am intalnit-o pe forum.
Si eu am gura cam mare si procurorul ma stia ca atac foarte puternic parchetul chiar si in instanta...
si m_am gandit ca e un soi de amenintare la adresa mea.Dar...nu cred ca a fost asa...
M-a intrebat doar ce parere am.
Dar sa ma bucur...chiar nu inteleg de unde rezulta...de ati ajuns la aceasta concluzie...

Nici eu nu sunt incantat ca se poate aplica amenda de procuror dar...nu eu fac legea.

Din pacate prea putini avocati au abilitati tehnice sa faca probleme si sa isi faca treaba fara sa se planga.
Exista colege avocat care nu mai vor sa calce in viata lor in DICOT dar pt mine nu este decat o provocare.
Sunt de parere ca doar femeile au dreptul sa se planga iar barbatii sa lupte.

Cat priveste dreptul la aparare acesta trebuie exercitat in mod inteligent si nu aiurea.
Avocatul trebuie sa gandeasca ca nu scrie in carte cum sa il exercite in mod concret.
Cine stie sa isi exercite profesia ii face pe procurori sa se planga...la o adica...

Doamna Monica nu am fost ironic.Ceea ce ziceti dvs. se intampla f rar...
:hm:
Din punctul meu de vedere DIICOT s-ar putea traduce prin "ma doare in cot"...
Tot din punctul meu de vedere este o structura de genul "hai sa-i prostim pe prosti".

Are cineva un exemplu concret de caz cercetat de pitpalacii acestei "structuri" ? Caz care sa fi ajuns in instanta si procesul sa fi fost finalizat cu verdictul "vinovat"?
Multumesc.
trope_doi a scris:

:hm:
Din punctul meu de vedere DIICOT s-ar putea traduce prin "ma doare in cot"...
Tot din punctul meu de vedere este o structura de genul "hai sa-i prostim pe prosti".

Are cineva un exemplu concret de caz cercetat de pitpalacii acestei "structuri" ? Caz care sa fi ajuns in instanta si procesul sa fi fost finalizat cu verdictul "vinovat"?
Multumesc.

DIICOT a trimis in judecata, in 2009, aproximativ 2.300 de persoane, in 750 de dosare, din care 1100 de inculpati in stare de arest preventiv, a declarat Codrut Olaru la bilantului institutiei pe anul trecut.

Procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru, a declarat, vineri, la prezentarea bilantului institutiei pe 2009, ca in anul precedent au fost cercetate peste 7.000 de cauze, cu privire la 13.000 de persoane.

Totodata, Olaru a amintit ca DIICOT a trimis in fata instantei, in premiera, in anul 2009, cazuri de tradare, de spionaj economic sau militar. Procurorul-sef al DIICOT a facut referire la dosarul Privatizarilor Strategice, in care doi ministri au fost trimisi in judecata.

Olaru a precizat ca activitatea DIICOT a ajuns, anul trecut , "la parametri excelenti".

[ link extern ]

DIICOT-ul a facut mai mult decat credeti.
Cauzele nu le judeca DIICOT,ci instantele.

Alte discuții în legătură

Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat lawww lawww caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)