Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. De catva timp prietena mea s-a mutat la mine, bineinteles i-am dat cheia de la apartament. Azi am primit un sms prin care imi spunea ca si-a luat lucrurile si a plecat. Dar din casa a disparut si o suma de bani si lucrurile cumparate de mine pt care am bonuri. Ce pot sa fac? Multumesc
Art 210 nu este aplicabil in speta deoarece face referire la furtul intre soti sau rude apropiate, iar cei doi nu sunt soti si nici nu exista o legatura de rudenie intre ei.
..."ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta".
Mda, ce sa zic..atentie mai mare pe viitor pe cine aduceti in casa dvs.si cui lasati cheia apartamentului.
Situatia plecarii din tara a acesteia nu schimba cu nimic datele problemei, decat ca va fi mult mai greu ca organele de cercetare penala sa o identifice pe aceasta.
Oricum ceea ce va ramane de facut este sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art.210 c.pen. in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, la politie sau la parchetul de pa langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, mai exact la organele de cercetare penala in a caror raza teritoriala s-a savarsit infractiunea.
Apoi, in cadrul procesului penal va fi necesar sa va constituiti parte civila cu despagubiri materiale, respectiv cu contravaloarea bunurilor sustrase plus suma de bani insusita de aceasta, constituire pe care o puteti face pana la citirea actului de sesizare in prima instanta.
Pentru dovedirea plangerii sub aspect penal cat si civil, aveti nevoie de probe- inscrisuri si martori.
Consultati avocat.