sunt mamica unui baietel de 2 luni si sunt in divort cu sotul meu.el ma ameninta ca o sa-mi ia copilul.cand am inaintat cererea de divort eram de comun acord ca sa divortam,iar acum se pare ca nu mai e asa.acum vine cu tot felul de amenintari.locuim separat de o luna si nici macar nu-l intereseaza soarta acestui copil.care sunt sansele mele ca sa mi se incredinteze copilul si daca mi se incredinteaza pot iesi cu el din tara?astept un raspuns cat mai repede
Ar fi recomandat sa postati subiecte separate, altfel se amesteca raspunsurile.
pt @nata..... cel mai bine ar fi sa va luti copilul si sa introduceti actiunea de divort si ordonanta presedentiala
pt@natalia...sansele cu copil de sun 2 ani la tata sunt aproape nule.
Pentru ca un tata sa ia copilul de la mama trebuie sa aiba motive temeinice si martori.Trebuie sa demonstreze in instanta ca mama este denaturata,nu vede de copii si are un comportament indoielnic.Ceea ce e greu de demonstrat.Asa ca doamnelor,stati linistite,instanta inca nu e oarba.
Buna
Sunt tot o mama ce trece prin divort cu copil minor - 4 ani .
Cauta-tiun servici ca sa ai venituri , du copilul la cresa si invata iar sa traiesti .
La cresa sunt foarte bine ingrijiti , o sa fi chiar uimita ce progrese va face copilul , nu costa mult cresa 6 ron per zi si oamenii sunt sensibili , chiar si in saracia in care traim , la problemele altora si de multe ori dispusi la ajutor .
Ca sfat ... solutiile sunt la indemana de multe ori dar nu le sesizam ...
Succes
Oameni buni si parinti, nu e vorba ca exista justificare sau nu pentru lipsa de venit, e vorba ca acel copil trebuie intretinut si nu cu donatii ocazionale sau cu justificari.
Este prima indatorire a parintelui sa ii asigure o baza materiala copilului, in lipsa ei nici dezvoltarea lui psiho-fizica nu poate fi minunata.
Acum exista justificare, nu spun nu, insa e usor pentru celalalt parinte sa arata ce nu v-ati facut planuri cu ce cresteti si intretineti copilul. Plan insemna sa fi muncit inainte ca sa aveti acum venituri.
De asemenea, despartirea parintilor nu inseamna ca un copil trebuie sa sufere si material... daca parintele arata ca la el copilul ar pastra stabilitatea anterioara, stilul de viata or la celalalt nu... :( neplacut.
Nu spun ca veti pierde copiii, va spun ca asa gandeste legea si ca, presupun, e de nedorit sa riscati, nu?
Eu daca as fi, nu as risca cu copilul meu.
Nu cunosc amanunte ale cazurilor, insa se pot demonstra vrute si nevrute cand un om nu are un loc de munca. Sigur, depinde si de abordarea celuilalt parinte etc.
Nataly, unde e copilul acum?
Larisa, sunt si joburi de acasa, crese, poate un bunic sa mai stea cu copilul...