avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze

Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:

- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 23:43, 6 Februarie 2011
@aly_ioana
Practica judiciara, in materie:
"Mai mult decât atât, cesiunea de creanta s-a realizat cu titlu de garantie în baza prevederilor legii nr. 54/1998, iar cesiunea este accesorie contractelor de credit încheiate cu cedentul, contracte care sunt titluri executorii. Cum contractul de cesiune este titlu executoriu în baza prevederilor Legii bancare, nu este necesara obtinerea unei hotarâri judecatoresti."...
Aici este si speta in cauza:
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Of, nu inteleg ce spune doamna avocata Cermak, nu cunosc termenii...
adica pot sa-mi faca orice doresc?
Costica33 a scris:
Sa nu ne certam si multumesc celor care incearca sa ma ajute.
Va dau un exemplu din discutia de ieri cu firma de recuperare. Am sa le dau 100.000 de euro intr-un an. Datoria de pe 30 de ani a ajuns la ei, fata de mine la un an! Am intrebat asa: daca va dau 80.000 de euro si sa mai ramina de plata 20.000 in termen de n ani? raspuns: nu se poate, trebuie sa platiti totul intr-un an. Dupa ce lege, dupa ce contract? Pai asa sunt regulile noastre este raspunsul primit de mine.
Oricum nu va avantajeaza imi zice duduia, pentru ca veti plati o rata de 1000 de euro pe luna la 20.000 cit mai aveti sa ne dati inapoi....
Deci, alte reguli, necomunicate clientului si sume importante de bani care nu inteleg si nu cunosc de unde vin dar care sunt aruncate cum ar fi baloanele de sapun din jucaria aia de copii. Ca si cum nu ar fi nimic de capul lor....
#-o

Si nu voiam sa va supar dar sa vedeti ce a mai zis.... I-am spus ca imi voi angaja un avocat si a ris spunind urmatoarele: Avocatii nu fac decit sa va ia banii, se fac ca vor sa va ajute insa daca ASTEA sunt regulile nu au ce sa va faca, dati banii degeaba pe ei.

Interesanta atitudine, dar din pacate sustinuta doar de reguli de ei inchipuite. Fata de dvs nu pot opune decat drepturile si obligatiile din contractul de credit, nu sa va impuna alt mod de plata sau alta suma. N-ar strica sa incepeti cu o reclamatie la ANPC pentru cele de mai sus.

Costica33 a scris:

Of, nu inteleg ce spune doamna avocata Cermak, nu cunosc termenii...
adica pot sa-mi faca orice doresc?

Nu, nu inseamna ca puteti face orice. Inseamna ca fata de dvs nu poate fi pus in executare fara prea mari formalitati decat contractul de credit incheiat cu banca, nu cel de cesiune si nici raportul juridic modificat, intre dvs si societatea recuperatoare. Prin urmare, de asta va si preseaza, ca sa obtina de la dvs executarea benevola, pentru ca altfel trebuie sa se judece cu dvs. Bancile nu au acest inconvenient.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Eu cred ca e mai bine sa va angajati un avocat , pentru ca nu toti avocatii iau banii degeaba , si unii din ei mai se si pricep la astfel de spete .

Din ce ati relatat dumneavoastra , este evident ca societatea care a cumparat creanta , vrea sa va faca sa semnati un angajament de plata , prin care sa recunoasteti creanta si penalitatile de intarziere impuse de ei , iar in cazul in care dumneavoastra nu doriti sa semnati angajamentul sunt obligati sa va dea in judecata .

Daca aveti un credit pe zece ani si sa presupunem ca mai aveti de plata 87 de rate , puteti sa castigati in instanta daca formulati contestatie la executare silita in cazul in care va solicita toata suma iar dumneavoastra nu aveti restanta decat 5 sau 10 rate ( unele societati , nu scriu cine ca nu e voie , mai baga si un comision pentru rambursare anticipata in cazul in care suma este achitata ) .

Pentru ca primul pas l-ati facut apeland la consultanta gratuita oferita in cadrul acestui forum de avocati renumiti si priceputi , cred ca urmatorul pas va fi sa apelati la un avocat , deoarece daca acceptati sa semnati orice hartie va este data de aceasta societate care a cumparat creanta dumneavoastra , o sa fiti datoare vanduta la aceasta firma de recuperare .

Destul de multe creante nici nu sunt cumparate de catre societatile de recuperare creante , fiind cumparate de investitori chiar si la o valoare de 5-10% din creanta , mai ales creantele de valori mari , iar societatile de recuperare sunt un fel de agenti colectori .

Eu stiu pe cineva care a aflat pana la urma asta dupa ce s-a judecat cu banca si cu societatea de recuperre din 2008 si pana acuma .
Salut.

Citesc si ma minunez... citesc si mi.as mai face cate o cruce dar nu pot pentru ca ma vad colegi... voi va contraziceti si omu asta ramane fara casa in curand..
Eu lucrez la o asemenea firma de cativa ani, lucrurile nu sunt asa de complicate precum credeti, omul in calitatea lui actuala de debitor are ceva drepturi intradevar..... Am avut putini debitori care au invatat, intradevar de aici, cum sa ma contrazica.. dar am avut muti care mai mult au fost incurcati.

Dar nu informarea este problema lui acum.. credeti ca daca el dovedeste ca nu a primit o scrisoare (care in registre apare ca fiind trimisa 100%) si catiga in instanta o sa il mai intoarca cineva la banca si o sa ii reia graficul initial.. eventual sa isi ceara si scuze ca lau pus pe drumuri si sa ii trimita o felicitare de ziua lui.. eu cred ca NU.
Acum nici nu cred ca atunci cand sa dus la ei si a vorbit cu "duduia aia" se astepta sa ii fie explicat totul pe o foita de hartie... si el o sa plece lamurit si fericit.
Cert este ca, cesiunea putea fi facuta, este facuta, are de platit o suma mare de bani acum... pentru ca nu a platit ratele la timp. conditiile in care o va plati il intereseaza pe el.

Poti plati datoria corect daca respecti conditiile contractuale. (adica daca duci bani la ei intr.o perioada extrem de scurta) Nu poti face asta, vei plati dobanda, comisioane, penalitati.. la suma respectiva... sau
Ca sa scapi de ele si sa poti plati pe o perioda de timp mai lunga datoria ta iti trebuiesc < NERVI, TARIA.. TUPEU.. CURAJ.. CUNOSTIINTE... ARGUMENTE >

Deci mult succes.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ionut12345, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)