avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze

Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:

- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 23:43, 6 Februarie 2011
=D>
Multumesc foare mult!!!!
Din coltul meu amarit vad ca aceasta firma vrea foarte multi bani de la mine, nu stiu pe ce baza ca eu nu le cunosc nici conditiile contractuale si nimic in scris nu mi-au dat cu comisioanele lor. Chiar a evitat sa dea in scris, am cerut de citeva ori. De ce? Ei... aici e marea problema. Nu am deloc incredere in ei si cu siguranta voi apela la un avocat care sa ma ajute sa scap de banii multi, prea multi pe care ii cer in plus. Cum vine asta contractul cu [EDITAT] ramine la fel dar conditiile lor sunt altele?
Nu e o contradictie aici? Nu am semnat ce voiau sa ma puna sa semnez, un acord de evitare a executarii silite prin care ma obligam sa le dau si 7000 de euro ca sa evit executarea. Am facut o cerere de aminare de plata pina la un termen de .... in care spuneam ca voi avea de unde sa achit creditul.
Orice ati spune dvs., cu respect, nu mi se pare in regula ca firma recuperatoare poate cere ORICE suma in plus cum le taie lor capul. Cum spunea doamna Lisievici, voi apela initial la Protectia consumatorului sa vedem ce spun si ei.
Am credit pe 30 de ani, suma e mare si zilnic acesti recuperatori adauga cifre dupa nu stiu care calcule si metode secrete. De ce nu comunica in scris???
Aici tre sa fie ceva putred in Danemarca.
Va salut cu respect!
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Costica33 a scris:
Cum vine asta contractul cu [EDITAT] ramine la fel dar conditiile lor sunt altele?
Nu e o contradictie aici?

Ba da.

Nu am semnat ce voiau sa ma puna sa semnez, un acord de evitare a executarii silite prin care ma obligam sa le dau si 7000 de euro ca sa evit executarea.

Foarte bine. Cum spuneam, ei tocmai asta vor, sa obtina pe cai ocolite executarea directa, ca sa nu fie nevoiti sa piarda ani in litigii.

Am facut o cerere de aminare de plata pina la un termen de .... in care spuneam ca voi avea de unde sa achit creditul.

Teoretic nu e o problema. Practic - ce ati scris acolo?

Orice ati spune dvs., cu respect, nu mi se pare in regula ca firma recuperatoare poate cere ORICE suma in plus cum le taie lor capul.

Nici nu este. Obligatii aveti doar ceea ce v-ati asumat prin contractul de credit. Nici mai mult nici mai putin.

PS: Va rog sa nu identificati persoane in mesaje, discutam ideea juridica nu implicarea bancii/firmei x sau Y in ele. Multumesc.
@ionut12345

Ati scris: "voi va contraziceti si omu asta ramane fara casa in curand..
Eu lucrez la o asemenea firma de cativa ani, lucrurile nu sunt asa de complicate precum credeti, omul in calitatea lui actuala de debitor are ceva drepturi intradevar..... Am avut putini debitori care au invatat, intradevar de aici, cum sa ma contrazica.. dar am avut multi care mai mult au fost incurcati."

Cert este ca, cesiunea putea fi facuta, este facuta, are de platit o suma mare de bani acum... pentru ca nu a platit ratele la timp. conditiile in care o va plati il intereseaza pe el.

@ionut12345
Ce faceti dvs. atunci cand afirmati indirect ca "tara arde si...baba se piaptana", adica, folosind exprimarea dvs:"voi va contraziceti si omu asta ramane fara casa in curand" si apoi spuneti:" are de platit o suma mare de bani acum... pentru ca nu a platit ratele la timp. conditiile in care o va plati il intereseaza pe el."???

Si apoi il sfatuiti prieteneste pe user, dvs. recunoscand ca va aflati "in tabara adversa"Poti plati datoria corect daca respecti conditiile contractuale. (adica daca duci bani la ei intr.o perioada extrem de scurta) Nu poti face asta, vei plati dobanda, comisioane, penalitati.. la suma respectiva... sau"...

Sau ce? Ramane fara casa,nu?

De ce trebuie sa mearga userul la un avocat?Simplu: este ca atunci cand mergi la doctor, pentru consultatie.
Doar dupa studierea clauzelor contractuale si a spetei in detaliu, se poate emite un plan de solutionare a cauzei care sa aiba cele mai mari sanse de reusita in favoarea debitorului.

In astfel de situatii, exista si riscuri, majore, deja asumate...din partea debitorului iar rolul avocatului in acasta faza procesuala (sa-i zicem astfel) este...hazardat, oricat de bine este/ar fi pregatit profesional - este aceeasi situatie cu a doctorului care incearca sa salveze un pacient aflat/intrat in "metastaza".

Edit later
OUG 50/2010 in art.70 reglementeaza posibilitatea cesiunii drepturilor creditorului/ a contractului de credit, catre un tert iar legea nr.188/2010 completeaza disp. art.71 din OUG 50/2010 cu dreptul consumatorului de a fi informat cu privire la cesiune.
"Art. 71. — (1) Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevazuta la art. 70.”

@costica 33, dvs. cred ca vi se aplica OUG 50/2010:
"Art. 66
Consumatorul are dreptul, in orice moment, sa se libereze in tot sau in parte de obligatiile sale care decurg dintr-un contract de credit . In acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, aceasta reducere privind dobanda si costurile aferente perioadei dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pentru incetarea contractului de credit ."














Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Costica33 a scris:
.........................................................................................
Nu am semnat ce voiau sa ma puna sa semnez, un acord de evitare a executarii silite prin care ma obligam sa le dau si 7000 de euro ca sa evit executarea. Am facut o cerere de aminare de plata pina la un termen de .... in care spuneam ca voi avea de unde sa achit creditul. ..............................


Si nu v-au dat si dumneavoastra un exemplar din ceea ce ati semnat ?!
Din ceea ce scrisarati deduc ca dumneavoastra ati semnat practic un fel de recunoastere a datoriei si v-ati ingreunat cauza deoarece de la aceasta recunoastere a datoriei poate sa curga un nou termen de prescriptie .

Chiar daca aveti un credit restant , nu trebuia sa semnati noi acte aditionale la contract decat dupa ce consultati un avocat , pentru ca sa nu semnati "ca primarul".

Asa cum a scris si domnisoara Lisievici , trebuia ca mai intai sa faceti plangere la Protectia Consumatorului pentru ca aceasta plangere nu va costa decat timpul pierdut si banii dati pe o foaie de hrtie plus pasta de pix consumata pentru scriere , nu sa semnati cereri de amanare a plati , cereri care sunt un fel de recunoastere a datoriei . In acea cerere de amanare de plata este posibil sa fii existat termeni de genul , ma oblig sa achit debitul plus penalitatile aferente contractului , iar contractul ar putea sa contina cine stie ce surprize .

De regula , in Romania recuperarea creantelor se face profitandu-se de faptul ca debitorul nu stie ce drepturi are si semneaza ce i se cere fara sa inteleaga ce a semnat . :(


Acum sunt cu copia in mina. Am scris ca solicit o aminare la plata si ca la finalul intervalului estimez ca voi avea banii sa achit toata suma exigibila. De-abia acum m-am dus la DEX si am aflat ce inseamna exigibil. A vrut duduia sa-mi bage pe git sa scriu suma dar am refuzat si nu am scris nimic de penalitati si altele de la ei. I-am mai spus la plecare ca voi angaja pe cineva care sa verifice la singe ce calcule si cum au facut ei acolo de apar cifre atit de mari de plata pentru ca nu voi plati nimic in plus fata de ce e normal. Pai a reiesit ca am sa le dau mai multi bani decit am imprumutat acum 4 ani eu platind rate corect cu exceptia ultimului an cind criza a lovit rau.
E grav ce am scris?
Am anexat niste documente din care sa rezulte de unde voi avea banii. Eu am interes sa scap de acest credit cit mai curind, sa nu platesc de 3 sau 4 ori valoarea. Nu vreau sa platesc la smecherii astia ce cer ei in plus - sume mari de tot - de cind au preluat creanta de la banca lu peste...:P Sa mai si ridem, na. :P
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Costica33, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)