avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme consum apa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
un geniu..neinteles..imi pare rau ca nu este un forum pt discutii cu genii debordante de atata..genialitate..nimeni nu s a nascut invatat..mai rau este cand nu vrei sa te corecyezi..si daca mihai al XVII ai veni si cu probleme serioase...am fi bucurosi cu totii.PS.gramatica se invata in primii ani de scoala..dar cred ca unii atunci se pregateau de...facultate..scuze,dar nu m am abtinut
musac a scris:

1.se considera pierderi diferenta dintre citirea ap.general si suma citirilor individuale.Aceasta pierdere se imparteTUTUROR proprietarilor in functie de suprafata locativa.

1. Asa stiam si eu,dar ieri d-na administrator m-a instiintat ca cei de la Apa Nova i-ar fi spus ca, in blocurile contorizate,in situatia in care au pierderi,apart.cu centrale li se calculeaza dublu(pierderile)..Am telefonat la Apa Nova,dar ei au spus ca nu stiu de nici o"circulara" in care sa se prevada asa ceva,dar pentru a ajuta asoc.de prop. le-au recomandat cablocurile in regim pausal,celor cu centrala sa li se perceapa 8.4 mc./pers si celor fara centrala 5 mc./pers. Asa ca,vreau nu vreau,trebuie sa fac o vizita la sediul Apa Nova,unde sa depun o cerere prin care sa cer circulara respectiva,ca sa pot demonstra d-nei adm.cu acte ca nu are dreptate.
La fel se procedeaza si cu caldura.Chiar daca s a izolat tevile,aproximativ 30% din valoare o plates toti in functie de suprafata.vezi si L230/2007

Pe scara blocului si in uscatorie nu exista nici un calorifer.Si daca ar exista in uscatorie calorifer,mi se pare normal sa plateasca caldura cei care au transformat-o in depozit si cei care isi usuca rufele acolo,adica prop.de la parter.De ce ar plati cei cu centrale pierderile?Si cred ca intrebarea este valabila si la apa calda.
2.Daca s a respectat..procedura...persoana declara ca a primit suma respectiva..si cu aceasta declaratie-bon vi se deconteaza cheltuielile..nu aveti cum da chitanta...

#-o Imi pare nespus de rau ca nu va pot afisa aici chitanta care provine din chitantierul asociatiei si in care este trecut numele lucratorului,adresa,suma achitata,si pentru ce a achitat aceasta suma(reprezentand plata la reparat teava comuna subsol coloana principala/Iunie).
1.Apa Nova nu are cum sa intervina..si ea se opreste la ..intrare apometru cu obligatiile.Ar fi normal ca cei cu centrale sa plateasca dublu..nu uitati ca cei fara...platesc si mc apa calda...deci per total..tot atata cat cei cu centrala.Diferenta este la plata agentului termic..primii platesc gazul,ceilalti ag.termic..Se poate contoriza individual pt o mai buna perceptie a consumului.
2 pierderile caldura sunt cele din subsol,..etc..reprezentand spatii comune.Nu uitati ca exista totusi un confort tehnic pe scara ..e mai cald ca afara...
3 Asociatie elibereaza chitante cand incaseaza bani.Daca lucratoruleste membru al asociatiei..se considera ca plate ce urma sa o faca..a fost incasata de la respectivul....urmand in gestiune decontarea din fond reparatii.
musac a scris:

1.Apa Nova nu are cum sa intervina..si ea se opreste la ..intrare apometru cu obligatiile.Ar fi normal ca cei cu centrale sa plateasca dublu..nu uitati ca cei fara...platesc si mc apa calda...deci per total..tot atata cat cei cu centrala.Diferenta este la plata agentului termic..primii platesc gazul,ceilalti ag.termic..Se poate contoriza individual pt o mai buna perceptie a consumului.

Partea asta nu o inteleg.Sunteti dragut sa o mai scrieti o data,dar pe intelesul meu?:">
2 pierderile caldura sunt cele din subsol,..etc..reprezentand spatii comune.Nu uitati ca exista totusi un confort tehnic pe scara ..e mai cald ca afara...

Din cate am inteles eu,la agentul termic nu exista pierderi.Doar la apa calda se inregistreaza aceeasi situatie ca la apa rece.Unul dintre vecini mi-a zis ca la scara 2,luna trecuta,mc.la apa calda a fost in jur de 7 lei.Acu' sper ca nu o sa ziceti ca cei cu centrala trebuie sa suporte si pierderile de apa calda,pentru ca tevile trec prin subsol si e spatiu comun?X-(
..e mai cald ca afara...

...si mai multa duhoare.
3 Asociatie elibereaza chitante cand incaseaza bani.Daca lucratoruleste membru al asociatiei..se considera ca plate ce urma sa o faca..a fost incasata de la respectivul....urmand in gestiune decontarea din fond reparatii.

Lucratorul nu este membru al asociatiei.
Asociatia nu are fond de reparatii,fondul de rulment nu mai exista cica ar fi fost mancat de fostul administrator, actualul administrator si ingrijitorul nu au nici o forma de contract cu asociatia,deoarece sunt pensionati medical fara drept de munca si cu toate astea platesc la trezorerie impozit(329 lei)dar nimeni nu stie de ce si pentru ce,atata timp cat nu exista o conventie sau un contract.Nu are atestat,nu exista comisie de cenzori,doar o presedinta care nu se pricepe la administratie si care semneaza ca primarul.D-nei administrator i s-a facut reclamatie si la primarie, dar... minune.E curata ca lacrima.De ce?Are ea niste pile la primarie.O sa ma intrebati de ce nu o dam jos.De ce?Pentru ca proprietari nu vor administrator din afara,iar din bloc nimeni nu vrea sa ia.Si asa ne balacim in penibilul acestei situatii,care banuiesc ca exista si in alte asociatii.
musac a scris:

1. "sa moara si capra vecinului" este dictonul dupa care v-ati bazat in toate postarile anterioare .
pai de ce sa plateasca cei cu CT dublu fata de ceilalti ? va dati amarit ca nu aveti bani de CT, dar aveti tv cu plasma in fiecare camera , in timp ce proprietarii au vrut sa-si mareasca confortul prin montarea de CT. puneti-va in situatia lor. daca ati fi detinator de CT , v-ar conveni sa platiti pierderi duble de apa rece ftaa de dvs ?
2. cu o izolare termica eficienta, pierderile de caldura se limitrau drastic => vina asociatiei. confortul termic pe scara nu este datorat pierderilor de caldura din subsol, ci datorita distantei mari de la suprafata rece (peretele exterior al blocului) catre interior. intrati in orice bloc nou dotat cu geamuri si usi, dar neracordat la sistemul de incalzire, si VETI FI UIMIT DE DIFERENTA DE TEMPERATURA DE PE CASA SCARII FATA DE TEMPERATURA EXTERIOARA. acest fapt este datorat pierderilor de caldura (vara) si de frig (iarna) prin peretii exteriori si cei interiori ai blocului. ati fi stiut acest amanunt DACA ati fi trecut printr-o facultate de instalatii sau energetica.
cine plateste detinatorilor de CT pierderile termice suferite de ei ca urmare a neincalzirii apartamentelor invecinate in perioada de inceput a iernii, stiuta fiind inertia celor de la radet in distribuirea caldurii (trebuie sa fie 3 zile consecutive sub 10 grade temperatura exterioara)? in tot acest timp, respectivii detinatori de centrale au confortul necesar de care beneficiaza si vecinii de sus, jos, stinga si dreapta apartamentului in cauza .
intrebare pt dvs ... CE FUNCTIE AVETI IN ASOCIATIA DE PROPRIETARI DIN CARE FACETI PARTE? DIN RASPUNSURILE DVS A REIESIT CLAR CARE ESTE SITUATIA.

Alte discuții în legătură

Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)