avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme consum apa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
Cred ca A.N.R.S.C. este autoritatea care ar trebui sa emita norme clare, fara calcule sofisticate, tinand cont de puterea de intelegere a celor carora li se adreseaza. Cred ca s-a acumulat suficienta experienta la A.N.R.S.C. incat sa eleboreze si normele promise in Legea 230/2007.
A fost o perioada in care atata s-a afirmat si repetat rolul benefic al acestui apometru, incat si eu am fost contagiat. Am montat apometre sperand ca voi plati ceea ce consum. Ce pacaleala pentru noi, si ce benefic pentru altii! Intr-un condominiu construit pentru consum pausal, aparitia acestor apometre a dus numai la discutii intermitente intre proprietari, dezbinare, acuzatii, fara sa rezolve acea asa-zisa risipa de apa. Nu am auzit ca intr-un bloc, totalul consumului inregistrat de apometre sa coincida cu consumul facturat de furnizor, din multiple motive. Nu mai spun de problemele de higiena. Sunt administratori care s-au saturat sa mai citeasca apometrele din cauza WC urilor la care nu se foloseste apa. Nici nu mai realizam unde am ajuns! In condominii ar trebui sa se impuna includerea in lista de plata a unei cantitati minime de apa. Cand vezi consumuri de 0,050 m.c. nu poti sa nu iti pui intrebari.
Aveti dreptate in ce priveste impunerea unui consum minim de macar 1 m de apa rece. Este inadmisbil ca pensionarii (ca ei fac asemenea economii, absolut stupide) sa nu traga apa la WC-uri cu zilele si sa-si stranga apa in ligheane in cada unde le picura robinete neinlocuite de ani de zile.
Nu e mai simplu oare sa declarati in fiecare luna indexul apometrelor ? S-ar evita astfel de situatii...

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
BLUE1963 a scris:

Nu e mai simplu oare sa declarati in fiecare luna indexul apometrelor ? S-ar evita astfel de situatii...

#-oAti citit topicul de la prima postare?:sorry:Eu cred ca nu,pentru ca atunci ati fi inteles ca nu se discuta despre declararea indecsilor apometrelor,ci despre calcularea pierderilor de apa calda/rece.Adica, diferenta intre indexul contorului de bransament si indecsii declarati de proprietari.:oops:Am inteles.De fapt,doriti sa va faceti reclama.:foottap:
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
anyme, utilizator
Diferente intre indexul declarat si apometrul din subsol au fost si vor mai fi. Cauzele sint diferite: diferenta clasei de precizie a apometrelor, nesincronizarea declararii indexului apometrelor din apartament cu citirea Apa vital (Iasi) ,avarii ,nedeclararea corecta a indexului de catre proprietari .
Se poate lua o decizie de catre comitetul executiv in ceea ce priveste repartizarea diferentelor de apa ( pe cota parte, pe nr de persoane, pe consum ).Daca doriti pot sa va trimit pe mail o decizie a comitetului executiv (la una din asociatiile pe care le administrez) care reglementeaza aceasta problema . Este afisat si pe forumul acestei asociatii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)