domnule marius ... cred ca nu a ajuns nimeni cu contorul macar la 1000mc (poate doar cei cu centrale termice de peste 10 ani, si numai la apa rece). daca s-ar face verificarea metrologica la cei 3 ani (termenul la care expira verificarea metrologica) si INM ar spune ca acel contor verificat corespunde dpdv metrologic, de ce mai veniti dvs sa afirmati ca acel apometru trebuia sa ajunga de mult timp la gunoi ? cu ce argumente ?
Deja apare o diferenta din start de 4-5%. Un apometru prin care au trecut deja peste 500 mc de apa are eroare de pana la 5%, iar la peste 1000mc de apa deja nici nu se mai stie( 8-10%?).
referitor la modul in care progreseaza erorile, nu am facut altceva decit sa urmaresc rationamentul dvs, citat putin mai sus
V- am amintit: nici un calcul nu poate fi atat de exact incat sa nu poate fi contestat. Precum la impartirea cheltuielilor cu incalzirea, trebuie sa se ajunga la un echilibru.
felicitari. aveti acelasi rationament deplasat ca si alte persoane ...
pai de ce sa se echilibreze impartirea cheltuielilor cu incalzirea, domnule marius ?
1. este echitabil sa plateasca la fel un apartament care VREA sa-si faca in casa 28 grade, consumind foarte multe calorii ale agentului termic, fata de unul care a considerat ca temperatura la care se simte cel mai bine este de 22 grade ?
2. este echitabil sa plateasca aproximativ la fel unul care are doua camere situate pe colturile blocului sta la parter sau ultimul etaj (si care nu a binevoit a-si schimba geamurile cu termopan si nici nu si-a izolat termic apartamentul),, si are caloriferele lungi cit camera, fata de unul care sta la la mijlocul blocului, are geamurile de termopan si si-a izolat pe interior camerele ?