avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul in timpul uzucapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul in timpul uzucapiunii

daca dupa ce s-a depus o actiune in constatare sau uzucapiune pentru bunicul meu , iar pana se obtine rezultatul.. bunicul doamne fereste , decedeaza, ce se intampla in acest caz? se anuleaza cazul si trebuie ca mostenitoriii sa depuna alte acte, alte termene... , sau se continua actiunea inceputa de bunicu? Si as mai vrea sa intreb daca Bunicul detine o chitanta facuta la notariat prin 1955 an in care a si fost inscris pe rol la impozit.. , cel cu care a facut chitanta nu mai traieste si nici de mostenitori nu am dat, as vrea sa stiu ce ar fi mai bine intentat, o actiune in constatare sau o uzucapiune? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 21 Aprilie 2008
ok, multumesc.
poate-mi fac prea multe probleme, dar daca o sa-i gasesc o sa trebuiasca sa aduc si acte doveditoare ca ei erau mostenitori, nu ? si mai trebuie ca ei sa vrea sa vrea sa vina la proces, binenteles ca-i omenesc eu cu ceva, dar dac nu vor sa vina? e valabil doar sa-i citeze si daca nu vin se judeca in lipsa?
zilele acestea ma voi duce la evidenta populatiei poate gasesc ceva pe acolo. Am un vecin care se judeca cu aceeasi persoana si se cam chinuie de ceva vreme si la care am vazut pe site-ul judecatoriei ca avea pe rol o uzucapiune cu mai multe nume la parati.. , deci si mostenitori, dar din pacate am inteles ca nu prea se poate sta de vorba cu vecinul asta, este cam increzut si necooperant..dificil. L-as plati pentru ceva nume si adresa :) , o sa incerc poate poate ...
Pana una alta e bine sa angajati un avocat si sa deschideti procesul.Evident sa mergeti mai inaine la o consultanta juridica si sa vada actele.
Mostenitorii pot fi cautati de avocat cu ajutorul instantei in timpul procesului daca nu va descurcati altfel.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu e neaparat nevoie sa faceti dovada ca sunt mostenitori, macar ca sunt rude ce ar fi mostenit...
Nu conteaza ce fac ei si daca se prezinta, conteaza ce faceti dv. si ce diligente intreprindeti...
Faptul ca ei trateaza cu dezinteres cauza asta nu va poate fi aruncat dv. in fata...

E mai greu sa gasiti rude sau mostenitori daca nu ati facut dosar deja... Nu cred sa va dea date de la Evidenta Populatiei... fara un certificat de grefa...
Am depus printr-un avocat acum 4-5 luni o ,,actiune in constatare'' , dar dupa trei luni a fost respinsa , motivele... le astep sa se tipareasca, probabil ptr ca a fost citat un decedat... Nu vreau sa ies mai ieftin fara avocat, am platit dar inca nu s-a rezolvat si am observat ca doi dintre avocatii pe care i-am consultat, nu ar alerga dupa restul actelor chiar daca am platit cat mi s-a cerut. Asa ca am inceput sa caut singur cat mai multe acte pana la urmatorul dosar (uzucapiune) pe care o sa-l depun tot cu un avocat. As mai fi avut o intrebare, unde se poate afla ce suma se plateste pentru taxa de timbru? ca sa stiu cu cat trebuie sa ma mai pregatesc runda a -II-a :) Multumesc tuturor .
Probabil ca nu ati chemat in judecata proprietarul si de aceea s-a respins actiunea.Dar nu cumva s-a suspendat procesul?

Taxa de care vorbiti o stabileste judecatorul in functie de felul in care face avocatul actiunea.
Trebuie sa aveti mostenitorii proprietarului decedat si tot un avocat o sa rezolve acest lucru dupa deschiderea procesului.
Daca indicati mostenitorii fara ajutorul instantei ar fi bine dar eu cred ca nu o sa-i gasiti pe toti daca sunt mai multi.Mai ales daca unii dintre ei au decedat.
In ce oras s-a judecat procesul?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)