avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul in timpul uzucapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul in timpul uzucapiunii

daca dupa ce s-a depus o actiune in constatare sau uzucapiune pentru bunicul meu , iar pana se obtine rezultatul.. bunicul doamne fereste , decedeaza, ce se intampla in acest caz? se anuleaza cazul si trebuie ca mostenitoriii sa depuna alte acte, alte termene... , sau se continua actiunea inceputa de bunicu? Si as mai vrea sa intreb daca Bunicul detine o chitanta facuta la notariat prin 1955 an in care a si fost inscris pe rol la impozit.. , cel cu care a facut chitanta nu mai traieste si nici de mostenitori nu am dat, as vrea sa stiu ce ar fi mai bine intentat, o actiune in constatare sau o uzucapiune? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 21 Aprilie 2008
As mai intreba daca as putea gasii mostenitorii decedatului vanzator la arhivele nationale, sau unde as mai putea cauta?
Scuze pentru ,,oi'' ...
Nu stii daca nu mergi in zona unde a locuit, rar nu gasesti informatii acolo... Afli in timpul procesului numai daca e absolut necesar, dar poti afla inainte de primul termen, ca sa nu pierzi o taxa de timbru, chiar mica, platita aiurea... Iar la primul termen iti poti modifica actiunea.
Nu ai nevoie de relatii oficiale ca sa introduci un proces, nu conteaza sursa, important e ca ele sa fie reale.
Apoi, in timpul procesului, poti obtine date si oficial si asta numai daca ti se cere...
Am o uzucapiune acum in care am obtinut deja date de la Camera notarilor, astept de la BNP si Biroul Comunitar de evidenta ... Inca nu am avut primul termen si ma enerveaza ca nu pot trimite datele la dosar cu 15 zile inainte, ca sa nu mai pierd un termen de citare... Asta e! :(

Domnule, nu putem sti ce fel de actiune ati avut dv. pe rolul instantei, ca nu conteaza ca scrie actiune in constatare, ea putea sa fi fost si uzucapiune... :O
De exemplu: "Actiunea de constatare a proprietatii asupra imobilului din ... , in baza posesiei utile de peste 30 de ani... " este tot uzucapiune.
Mergeti la un avocat care sa va faca adresele astea macar, ca nu e usor, tre' sa stii unde sa te adresezi si cum, ion ce baza legala etc.
Un certificat de grefa puteti lua dar numai cu solutia instantei si ma indoiesc sa mai puteti obtine date cu el...
Degeaba mergeti la Arhive sau la Biroul comunitar, nu vad sa va mai dea acte... asta nu inseamna ca nu puteti incerca si sa decideti apoi daca angajati un avocat sau ba.
Nu cred sa fie ceva folositor la Arhive, incercati la stare civila la Primarie, la Camera notarilor, e mult mai probabil.
Problema este ca autoritatile nu dau relatii decat daca exista un proces pe rol.
Trebuia sa mergeti pe uzucapiune dar sa indicati mostenitorii in cererea de chemare in judecata sau ulterior daca nu puteti afla inainte de existenta lor.
La Camera Notarilor Publici ati putea incerca sa aflati daca a fost dezbututa succesiunea dupa defunct dar e posibil sa nu va dea relatii.
Eu recomand deschderea unui proces pe uzucapiune si in timpul procesului sa rezolvati aceasta problema cu mostenitorii.
Oricum fara avocat nu cred ca o scoateti la capat.

avocat Claudiu Lascoschi
Azi am vorbit cu un vecin deal bunicului , care se dezbate cu aceeasi problema , dar la el nu mai traieste bunicul ... si a cumparat teren de la aceeasi persoana ca si bunicul meu. Am inteles de la el ca a cheltuit aproape 70 mil pana acum si nu a rezolvat nimic pentru ca nu a dat de mostenitorii respectivului. a avut doi avocati pana acum si nu a reusit sa-si rezolve problema. Nici nu stiu ce sa mai cred, daca pana la urma acest vanzator nu a avut copii si nu mai dam de neamuri ...etc chiar nu se va putea face nimic? Nu spune la uzucapiune ca 30 ani sa platesti impozite si sa nu tulburi ...etc atunci intri in posesia terenului? bunicul mai are putin si face 52 de ani de uzucapiune ... Pe deasupra bunicul mai este si veteran de razboi , nu ajuta asta, dar asa ca drepturi ... Astept sa vad ce scrie in hotararea pentru care am depus cerere de urgentare a redactarii si in funtie in functie de ce spune acolo vom inceraca cu avocata sa mai facem un recurs care am inteles ca trebuie facut in 15 zile.
Ma tot intreb daca chiar nu mai exista mostenitori , se va mai putea face ceva?
Va multumesc
:-/Eu m-as intreba in locul dvs si ce ve-ti face daca exixta mostenitori ,chitanta de la notar din 56 se refera la altceva decat la obiectul uzucaparii iar proprietarul a fost deposedat prin violenta de catre stat . Ca daca nu exixta mostenitori in grad de 4 este clar ca succesiunea i se cuvine Statului impotriva caruia nu pute-ti uzucapa . Doar daca .........:-/ s-ar admite ca succesiunea s-ar cuveni unor mostenitori de grad mai mare de 4 si i-ati putea gasi .
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
ContSters7627, utilizator

Alte discuții în legătură

Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)