avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul in timpul uzucapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul in timpul uzucapiunii

daca dupa ce s-a depus o actiune in constatare sau uzucapiune pentru bunicul meu , iar pana se obtine rezultatul.. bunicul doamne fereste , decedeaza, ce se intampla in acest caz? se anuleaza cazul si trebuie ca mostenitoriii sa depuna alte acte, alte termene... , sau se continua actiunea inceputa de bunicu? Si as mai vrea sa intreb daca Bunicul detine o chitanta facuta la notariat prin 1955 an in care a si fost inscris pe rol la impozit.. , cel cu care a facut chitanta nu mai traieste si nici de mostenitori nu am dat, as vrea sa stiu ce ar fi mai bine intentat, o actiune in constatare sau o uzucapiune? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 21 Aprilie 2008
Bucuresti..
A fost chemat propietarul dar se pare ca este decedat .
Eu cred ca procesul e suspendat pt ca nu ati indicat mostenitorii defunctului proprietar.Daca e asa nu trebuie sa deschideti o noua actiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Pai un dosar se suspenda numai daca o parte moare in timpul sau... nu daca era deja moarta! Iar omul asa pare sa ne spuna...
Ca exista o capacitate de folosinta a persoanei pe care trebuie sa o aiba, inca de la inceput si mereu pe timpul dosarului, toate partile din acesta.
Iar un mort nu prea are capacitate de folosinta a drepturilor sale. Nu?
Asa ca dosarul se respinge pentru ca aceasta exceptie este adimisa.
Eu am vazut cazuri in care dupa ceva timp afla si reclamantul ca a decedat persoana inainte de proces dar nu stia acest lucru.S-au indicat mostenitorii partii si a continuat procesul.
Pana nu deschizi procesul nu sti daca X mai traieste, aflii in timpul procesului.
Nu poti gasi niste mostenitori daca nu stii cum ii cheama.
Si nimeni nu iti spune oficial ceva daca nu exista un proces pe rol.

avocat Claudiu Lascoschi
Deci am avut pe rol o actiune in constatare , care a fost respinsa , hotararea inca nu am primit-o , azi am facut o cerere de urgentare a redactarii, poate in cateva zile reusesc sa aflu motivele.
Despre vanzator stiu sigur ca este decedat si o sa merg la evidenta populatiei, am inteles ca au niste baze de date destepte unde as putea gasii eventuali mostenitori.
Ma intreb daca dosarul este respins, oi putea sa mai iau o grefa ? in baza careia sa pot cere mai usor date despre posibili mostenitori? Si nu stiu daca a fost bine aleasa actiunea in constatare, trebuie neaparat uzucapiune? sau merge si cu actiune in constatare? avand in vedere repet, ca exista o chitanta facuta la notariat prin 56 an de cand bunicul a fost inscris pe rol in baza acelei chitante.Am si posibilitatea de 2-3 martori vecini.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)