Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
@allyssa:
Eu retin ca doar in cazul subrogatiei conventionale consimtite de debtor, actele trebuie sa fie autentice.
In cazul subrogatiei consimtita de creditor, vechiul creditor trebuie doar sa remita titlul creantei si garantiile noului creditor odata cu plata.
Pt opozabilitate cu debitorul acesta trebuie sa fie notificat, sau trebuie sa accepte printr-un act autentic subrogatie.
@liviu17:
Am vazut si eu aceasta inadvertenta la Udroiu. In cartea s-a el comenteza acest alineat al art 222 dupa forma de dinante de L202
Dupa L202, orice plangere sau denunt introdus la instanta, sau la vreun org de UP/CP necompetent va fi indreptat pe cale administrativa la organul competent.
liviu17 a scris:
art.222(7)Cpp:"plangerea gresit indreptata la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata se trimite pe cale administrativa organului competent".
iar Udroiu:"potrivit Legii 202/2010: plangerea gresit indreptata la instanta de judecata se trimite pe cale administrativa organului de urmarire penala competent, in cazul in care plangerea este depusa la organul de urmarire penala necompetent material sau teritorial, este necesara declinarea de competenta, iar nu trimiterea administrativa catre organul de urmarire penala competent".
Acum poate nu vad eu de ochi, dar din art222(7)nu reiese ca si atunci cand este depusa la organul de urmarire necompetent cat si la instanta se trimite pe cale administrativa la organul d eurmarire competent?????
Voi cum stiti?sau,,,care-i chichitza pe care nu am sesizat-o?#-o
Eu nu inteleg de ce zice numai at cd organul de UP e necompetent material sau teritorial, inseamna ca at cd e vb de necomp personala se dispune trimiterea pe cale adm?
Si declinarea pt necompet personala nu mai exista?
Poate ne lamureste cineva.