Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Niciodata nu am fost sigur de caracteristicile declaratiilor ca mijloc de proba.
Din Neagu am dedus ca:
1.Decl. inv/inc:valoare probatorie relativa/ retractabila/ divizibila
2. Decl. p.vatamate/civile/responsabile civilmente: val. probatorie relativa/retractabila/divizibila
3. Decl. martorului: val probatorie relativa/ nu este retractabila/ nu este divizibila
voi cum stiti??? exista o mare probabilitate sa nu fi inteles eu bine, de asta intreb :(
Edit: punctele 1 si 2 sunt negru pe alb in carte,,,desi inca mai am dubii ca la pct2 e retractabila :D
liviu17 a scris:
Niciodata nu am fost sigur de caracteristicile declaratiilor ca mijloc de proba.
Din Neagu am dedus ca:
2. Decl. p.vatamate/civile/responsabile civilmente: val. probatorie relativa/retractabila/divizibila
3. Decl. martorului: val probatorie relativa/ nu este retractabila/ nu este divizibila
voi cum stiti??? exista o mare probabilitate sa nu fi inteles eu bine, de asta intreb :(
Edit: punctele 1 si 2 sunt negru pe alb in carte,,,desi inca mai am dubii ca la pct2 e retractabila :D
1./2. ok
la 3 e problema
decl martorului nu este retractabila insa este divizibila
deasemenea decl martorilor sunt supuse doar pp liberei aprecieri a probelor, nu se prevede ca in cazul decl partillor ca declaratiile martorilor pot servi la aflarea adevarului numai in masura in care se coroboreaza cu faptele si imprejurarile ce rezulta din celelalte probe administrate incauza
declaratiile marorilor protejati- intr adevar val probatorie conditionata
lucutel a scris:
liviu17 a scris:
Din Neagu am dedus ca:
1./2. ok
la 3 e problema
decl martorului nu este retractabila insa este divizibila
deasemenea decl martorilor sunt supuse doar pp liberei aprecieri a probelor, nu se prevede ca in cazul decl partillor ca declaratiile martorilor pot servi la aflarea adevarului numai in masura in care se coroboreaza cu faptele si imprejurarile ce rezulta din celelalte probe administrate incauza
declaratiile marorilor protejati- intr adevar val probatorie conditionata
deci, sa inteleg ca declaratiile martorului: nu este retractabila, este divizibila si nu are val. probatorie relativa/conditionata(exceptie martorii protejati), da???#-o
Pui in exeutare respingerea liberarii, adica ala ramane arestat. Daca i-ai respins cererea de liberare poate face recurs bineinteles, dar recursul lui nu suspenda executarea incheierii de respingere, chiar daca in recurs poate i se va admite cererea.