avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Nu mi-e clar ce se pune in executare la inch prin care se respinge cererea de liberare provizorie.
La respingerea propuneii de prelungire a arest. prev se spune ca poate fi atacata cu recurs, insa nu si faptul ca acesta suspenda executarea.
Inclin sa cred ca la inch prin care se respinge ceva si pot fi atacate cu recurs nu cred ca putem spune ca ar fi executorii.

Eu retin (e drept ca doar din cevar grile) ca o hotarare prin care se mentine o masura preventiva ori de siguranta, sau se respinge o cerere, nu este executorie.
Recursul impotriva unei asemenea hotarari poate fi insa suspensiv sau nesuspensiv de executare.

Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu mi-e clar ce se pune in executare la inch prin care se respinge cererea de liberare provizorie.
La respingerea propuneii de prelungire a arest. prev se spune ca poate fi atacata cu recurs, insa nu si faptul ca acesta suspenda executarea.
Inclin sa cred ca la inch prin care se respinge ceva si pot fi atacate cu recurs nu cred ca putem spune ca ar fi executorii.

Eu retin (e drept ca doar din cevar grile) ca o hotarare prin care se mentine o masura preventiva ori de siguranta, sau se respinge o cerere, nu este executorie.
Recursul impotriva unei asemenea hotarari poate fi insa suspensiv sau nesuspensiv de executare.

Deci la hotararile care pot fi atacate cu recurs acesta fie este fie nu este suspensiv de executare.
At cd nu e suspensiv de executare putem avea incheieri executorii sau incheieri neexecutorii?
Tocmai am primit un telefon si o doamna draguta zicea ca suna de la CSM in legatura cu avizul meu psihologic care nu e formulat bine. Pe al meu scria apt psiho concurs admitere inm. Se pare ca trebuia sa scrie apt psihologic exercitarea functie de magistrat. ASteptati-va la un telefon pt cei care mai sunt in aceeasi situatie. Pana joi trebuie sa le trimitem prin fax unul nou.
Pe al meu scrie apt psihologic admitere INM.
Inca nu m-a sunat nimeni, aveam dubii insa vom vedea... cu siguranta ma suna.
Offf! alte drumuri de facut.
Cum ti-au zis sa o trimiti la Csm?
Eu am inteles ca exista inchieri (hotarari) executorii sau neexecutorii. In general cele definititve unt executorii, dar exista si dintre cele care sunt executorii chiar nedefinitve fiind.

O alta clasificare, ce nu are legatura cu prima, imparte hotararile (incheierile) in cele care pot fi atacate cu recurs si cele care nu se supun coilor de atac. Dintre acestea, cele care se pot ataca cu cercurs distingem pe cele a caror recurs suspenda executarea hotararii atacate si cele care nu suspenda. Termenul de "executare" din acest din urma context are alta semnificatei decat cel din primul (adica cel care caracterizeaza hotararile executorii) - acesta desemnand pastrarea starii stabilite prin hotararea atacata (care pota fi executorie sau nu), sau suspendarea acelei stari pana la judecarea recursului.

Sper ca nu m-am exprimat prea alambicat. :(

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)