avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu zic ca ar merge o repunere. Pt ca daca ala a fost in coma 2 luni sau rapit pe undeva este evident ca nu ai de ce sa-l sanctionezi pt ca nu are nicio culpa in trecerea termenului.
m-am mai gandit la o kestie..hai sa vedem cum se face in practica. plangerea preal se adreseaza organului de up, nu?asta cheama pv si o intreaba ce si cum. daca pv e in coma, las` ca n-are pe cine intreba, dar nici nu se poate spune daca cumva stie cine e faptuitorul. Daca pv e la cucubau, aceeasi treaba. Cum stie proc. care e data la care pv a stiut cine e fapt?? daca ia contact cu ea, ok; daca pv e in imposibilitate de a-si exprima vointa, termenul nu curge.
Da, numai ca asta nu tine in situatia in care te bate unul pe care il cunosti deja de ceva timp si stii de atunci cine e :)) ideea e ca nu exista nicio infractiune pt care unul sa te bage in coma si sa fie pedepsita la plangerea prealabila...doar daca intri in coma din alta cauza :) in practica nu prea te cheama organul de UP, te duci tu la el... te cheama daca initial a inceput urmarirea din oficiu si apoi s-a schimbat incadrarea intr-o fapta pt care e necesara plangerea prealabila; atunci are chiar obligatia sa te cheme.
claudia_86 a scris:

m13d a scris:

Pe al meu scrie apt psihologic admitere INM.
Inca nu m-a sunat nimeni, aveam dubii insa vom vedea... cu siguranta ma suna.
Offf! alte drumuri de facut.
Cum ti-au zis sa o trimiti la Csm?

Mi-au dat un numar sa il trimit prin fax. Dar la mine tocmai am descoperit alta problema. Tipa care mi l-a facut e in concediu pana luni...deci trebuie alti bani la alt cabinet:slap:
poti lasa t rog nr d fax?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
biancaelena84, utilizator
lucutel a scris:

sangreal a scris:

Aaaa...asta nu mai inteleg nici eu. Textul de lege e clar ca e vb de incetare si nu de revocare...

oricum , multumesc!

are altcineva vreo idee? ati mai gasit in alt autor mentionat acest lucru?

Luculet , am mai discutat problema aceasta , cu revocare masurii de a nu parasi tara sau localitatea in cazul in care instanta dispune incetarea sau achitarea. In aceasta situatie , masura nu inceteaza de drept si instanta trebuie sa dispuna prin dispozitivul hot revocarea masurii potrivit art.350 alin.2 lit.b
Exista si un RIL cu privire la acest aspect. O sa caut si il postez ( l-am mai gasit o data dar nu am retinut numarul ) In ril -ul respectiv se spunea ca trebuie sa se dispuna expres revocare in caz de achitare sau incetare , pentru ca s-au intalnit situatii in practica cand un inculpat asupra caruia se dispusese achitarea , nu a putut sa paraseasca tara , pentru ca nu se revocase masura , iar instanta de executare nu ridicase interdictia

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)