avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Hai sa incercam....sa intelegem...

Apoi exista vreo situatie in care pentru primul termen intervine reabilitarea si totusi se retine starea de pluralitate intermediara ? Eu m-am gandit ca e posibil , atunci cand fapta ( primul termen ) este savarsita in timpul minoritatii ( Strateanu spune ca atrage pluralitatea intermediara ). In aceasta situatie reabilitarea nici nu conteaza , pentru ca o astfel de infr nu atrage decaderi , stari etc

Ceea ce spune Streteanu e adevarat. In cazul minorilor se retine pluralitate intermediara. Iar reabilitarea in cazul minorilor, indiferent daca are efecte sau nu, ea se va retine si infractiunea va fi reabilitata. E doar o opinie de-a lui Streteanu, dupa cum si spune.

Dar, vorba ta. Hai sa incercam sa intelegem. :)

Pluralitatea intermediara presupune o a doua infractiune, savarsita dupa ramanerea definitiva a hot pentru prima, inainte de executare, in timpul executarii sau in stare de evadare.
Deci, e obligatoriu ca prima pedeapsa sa nu fie executata sau considerata ca fiind executata.
Daca insa a intervenit reabilitarea, e sigur ca e demult considerata executata.

Deci, eu nu cred ca voi mai incerca sa inteleg aceasta grila. :)
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
Raspunsul de la b) nu e corect pentru ca in cazul pluralitatii intermediare , primul termen trebuie sa fie in executare ( a pedepsei ) Ori reabilitarea apare DUPA executarea pedepsei , caz in care nu mai putem vorbi de o pluralitate intermediara. Conditia ca sa nu fie intervenita reabilitarea , se cere doar la RECIDIVA POSTEXECUTORIE.
Deci b) si c) nu sunt corecte pentru ca au in vedere momentul de dupa ce pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata.
Iar la a) intervenirea unei legi mai favorabile este posibila in timp ce pedeapsa se executa. Iar daca de exemplu legea mai favorabila dezincrimineaza fapta , nu va mai putea constitui primul termen al pluralitatii. E explicatia cea mai plauzibila pe care am gasit-o.
:(
Este o negatie in enunt pe care ai omis-o:

"Primul termen al pluralitatii intermediare nu poate consta in nici un caz intr-o condamnare pentru o infractiune pentru care a intervenit:"

Deci dupa cum spuneam, daca pt prima infractiune a intervenit reabilitarea, sigur nu mai este in stare de executare, deci nu are cum sa fie primul termen,

Nu trebuie sa incerci sa gasesti explicatii cu orice pret. Ele trebuie sa fie si logice.
Parerea mea.
Plus in cazul revocarii gratierii conditionate.
Din punctul meu de vedere variantele corecte de la respectiva grilă sunt b) și c). Faptul că scrie "nu poate consta in nici un caz" mă face să cred asta.
b) - e corectă deoarece pluralitatea intermediară se reține doar în cazul în care la primul termen sau la al doilea infracțiunea e săvârșită fie din culpa, fie în timpul minorității. Astfel pl. intermediară se reține când la una sau ambele termene intervine art. 38. lit. a) sau/și b).
c) - e corectă deoarece odată ce s-a prescris executarea, pedeapsa e considerată executată, iar orice infracțiune se săvârșeste ulterior se poate atrage doar recidiva posexecutorie, știindu-se că pl. intermediară operează doar când nu e recidivă postcondamnatorie.

Probabil a greșit și a scris exact răspunsul care nu e corect.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)