avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
138 Ultrajul nu poate fi savarsit:
a) din culpa
b) cu intentie indirecta
c) cu praeterintentie

Rasp corect a).
Imi puteti da un exemplu de ultraj savarsit cu praeterintentie?
Deci in ce caz este posibila praeterintentia in cazul ultrajului, dar nu este posibila culpa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

138 Ultrajul nu poate fi savarsit:
a) din culpa
b) cu intentie indirecta
c) cu praeterintentie

Rasp corect a).
Imi puteti da un exemplu de ultraj savarsit cu praeterintentie?

Ma gandesc la urmatoarea situatie ....Am intentia si o si fac , si amenint un politist care m-a amendat pe care l-am intalnit intr-o sectie de politie. In timp ce eu il amenint , in incaperea respectiva mai apare un politist.pe care nu il vad.....iar eu imi extind aria de amenintare si spun ceva de genul " Bai va dau foc la toti gaborii si va tai nevestele ...etc ". Atunci fata de intentia pe care eu am avut-o initial , rezultatul s- a agravat in sensul ca se va retine un concurs de infractiuni. Cred ..nu stiu ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
isis23, utilizator
sim05 a scris:

Magda M a scris:

lucutel a scris:

retinerea poate fi inloc DOAR cu oblig de a nu parasi loc/tara

:D Mai gandeste-te!

Si eu stiu la fel.:(
Ce e gresit in afirmatia asta?

Eu invat dupa Neagu...si la pag.543 scrie clar "Masura retinerii poate fi inlocuita cu masura arestarii"....vedeti si art. 144 Cpp...In fine...Ne vor astepta intrebari mai grele decat asta...
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

neata!
1. bc
din cate imi amintesc sub pasiv poate fi orice persoana fizica, insa nu si o persoana juridica
2.a
majoritatea inf priv la viata sexuala se sav cu intentie directa
3. a
la infract priv la viata sex nu e posib tentativa perfecta.
infractiunea e prin definitie savarsita in public

1. ma gandesc de exmplu ca o soc com poate fi amenintata (prin org sale de conducere) de exemplu cu savarsirea unei infractiuni impotriva patrimoniului ei.
Este o opinie majoritara faptul ca nu se poate retine impotriva unei soc com santajul? Pe ce temei legal se bazeaza?

2. In cazul in care se savarsesc acte de perversiune sexuala, iar faptuitorilor le este indiferent daca acestea ajung publice, nu e intentie indirecta?

3. De ce treb sa fie sav in public tentativa la perversiune sexuala? Cand se savarseste impotriva unui minor, infractiunea nu trebuie sa fie in public?

1. nu stiu care e opinia majoritara.dar am verificat, si este intr adevar opinia lui udroiu.
zice asa:
'subiect pasiv poate fi orice persoana in viata. nu poate fi sub pasiv o persoana juridica'

2. 201 zice asa: Actele de perv sex sav in public sau daca au produs scandal public.
deci in cazul la care faci referire: sav in intimitatea casei, fara sa iti pese daca vecina de la doi aude zgomote de placere. nu cred ca se incadreaza la perv sexuala.

3. sunt deacord cu tine. sa inteleg ca rasp corect e a si c?

care sunt rasp corecte?
As avea rugamintea sa-mi spuneti dupa ce invatati contractele de renta si de intretinere...eu am doar o lucrare de licenta si niste sinteze de pe net si nu sunt suficiente.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)