avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
jaguarxkr a scris:

Va salut, sunt nou pe acest forum si as avea cateva intrebari legate de examenul la magistratura. Am absolvit facultatea de Drept intr-o universitate particulara acum 3 ani de zile. Datorita faptului ca in perioada studentiei lucram pentru a-mi castiga existenta, nu prea am avut prezenta la cursuri si nici la examene nu prea m-am omorat sa invat, insa inainte de licenta m-am pus cu burta pe carte si 4 luni de zile am invatat zi de zi reusind sa iau cu 9, in ciuda mediei generale pe anii de studiu 6,98. Am vazut ca in acea cerere de inscriere la examenul pentru INM exista o rubrica privind media anilor de studiu, ceea ce ma nelinisteste este ca eu am avut o medie destul de mica 6,89, iar principala teama este sa nu cumva sa conteze acea nota la acest examen. Va adresez rugamintea de a ma lamuri in acest sens.
Totodata am vazut pe siteul INM, ca, ulterior depunerii dosarului de inscriere exista o sesiune de contestatii, deasemenea va adresez intrebarea: pe ce criterii poate fi un dosar respins, are cumva legatura cu acea medie a anilor de studiu? Si ultima intrebare ar fi daca se da si gramatica. Va multumesc mult in speranta unui raspuns.
Toate cele bune!

Nu conteaza media.
Nu se da gramatica.
Bafta:)
jaguarxkr a scris:

Am vazut ca in acea cerere de inscriere la examenul pentru INM exista o rubrica privind media anilor de studiu

Acea rubrica se completeaza pt ca INM, in fiecare an, alcatuieste profilul candidatului reusit, in functie de varsta, facultatea absolvita, nota la licenta etc.
Este importanta doar din pdv statistic. Deci nu trebuie sa va faceti griji.
Dosarul se respinge doar daca nu intruneste conditiile de participare la examen, de ex. solicitantul nu este licentiat in stiinte juridice sau are fapte inscrise in cazierul judiciar etc.
Succes!
Patrick_ a scris:

Asa e. Mie mi-e foarte greu sa fac aceasta distinctie intre intentie indirecta si culpa cu prevedere. Nu reusesc sa gasesc acele criterii obiective si abstracte de a le delimita.

Am gasit cartea...:) (ramasesem datoare cu o postare...B-)
Boroi.Penal General.
Deci....
Citez:''Prevederea de infractor a urmarilor periculoase ale faptei sale face ca usurinta sa se asemene cu intentia- directa sau indirecta-.

In cazul usurintei insa, nu exista dorinta de a se produce aceste urmari si nici acceptarea eventualitatii surveniriii lor, elemente ce caracterizeaza intentia. In caz de usurinta, prevederea urmarilor actiunilor sau inactiunilor faptuitorului poate constitui doar o prevedere a posibilitatii survenirii lor, deoarece numai in acest caz poate exista si speranta, lipsita de temei, a prevenirii acestor urmari.
In cazul prevederii inevitabilitatii survernirii urmarilor, nu mai poate fi vorba de speranta ca nu se vor produce, situatie in care se apreciaza ca persoana actioneaza cu intentie directa.
Ceea ce deosebeste usurinta de intentia indirecta este lipsa, la cea dintai, a admiterii constiente a survenirii urmarilor periculoase prevazute. Cand infractorul spera in mod constient sa previna aparitia urmarilor faptei sale pe care le-a prevazut nu poate fi vorba de admiterea constienta a survenirii acestor urmari. Speranta de a preveni urmarile prevazute de faptuitor implica existenta unor imprejurari care, trebuie sa inlature posibilitatea aparitiei lor in realitate.

In cazul in care speranta in neproducerea rezultatului vatamator sau periculos s-ar intemeia pe o intimplare, eveniment care ar putea sa se produca dar care in realitate nu are loc, nu ne mai gasim in fata usurintei ci a intentiei indirecte, fiind vorba practic de acceptarea de faptuitor a riscului producerii rezultatului''.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters170895, utilizator
MayeMaya a scris:

jaguarxkr a scris:

Va salut, sunt nou pe acest forum si as avea cateva intrebari legate de examenul la magistratura. Am absolvit facultatea de Drept intr-o universitate particulara acum 3 ani de zile. Datorita faptului ca in perioada studentiei lucram pentru a-mi castiga existenta, nu prea am avut prezenta la cursuri si nici la examene nu prea m-am omorat sa invat, insa inainte de licenta m-am pus cu burta pe carte si 4 luni de zile am invatat zi de zi reusind sa iau cu 9, in ciuda mediei generale pe anii de studiu 6,98. Am vazut ca in acea cerere de inscriere la examenul pentru INM exista o rubrica privind media anilor de studiu, ceea ce ma nelinisteste este ca eu am avut o medie destul de mica 6,89, iar principala teama este sa nu cumva sa conteze acea nota la acest examen. Va adresez rugamintea de a ma lamuri in acest sens.
Totodata am vazut pe siteul INM, ca, ulterior depunerii dosarului de inscriere exista o sesiune de contestatii, deasemenea va adresez intrebarea: pe ce criterii poate fi un dosar respins, are cumva legatura cu acea medie a anilor de studiu? Si ultima intrebare ar fi daca se da si gramatica. Va multumesc mult in speranta unui raspuns.
Toate cele bune!

Nu conteaza media.
Nu se da gramatica.
Bafta:)

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns. Bafta tuturor aspirantilor!
Nu ai pentru ce. Bafta si tie.:)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)