avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

La grila 1 Lucutel este si b) corect pentru ca atunci cand sotii nu se inteleg , partajul nu poate fi facut decat judiciar. Cel conventional presupune o intelegere ,,,daca ea nu exista ...judiciar sa fie...pt ca nu poti obliga pe cineva sa il tii in devalmasie o vesnicie pana cand celelalt sot este de acord. Eu asa mi-am explicat b)-ul

isis, nu cred. e vb de partaj intre soti( in timpul casatorie) care poate fi numai judiciar
cred ca la asta se refera grila
imi amintesc ca prin ceata de partajul in timpul casatoriei. dar nu mai stiu unde am citit. asa ca nu sunt sigura
patrick, vreo idee?
Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

La grila 1 Lucutel este si b) corect pentru ca atunci cand sotii nu se inteleg , partajul nu poate fi facut decat judiciar. Cel conventional presupune o intelegere ,,,daca ea nu exista ...judiciar sa fie...pt ca nu poti obliga pe cineva sa il tii in devalmasie o vesnicie pana cand celelalt sot este de acord. Eu asa mi-am explicat b)-ul

Proprietatea devalmasa a sotilor se poate partaja doar prin partaj judiciar, indiferent daca partile se inteleg sau nu, pt ca trebuie sa fie invocate motive temeinice in baza carora sa fie incuvintat de instanta.

Un alt motiv pt care se poate face doar prin partaj judiciar este ca, la proprietatea devalmasa trebuie stabilite mai intai cotele de proprietate si apoi trebuie facut partajul in natura.

Nu cred Patrick ..daca e cum zici b) -ul ar trebui sa fie corect daca se oprea la " numai prin partaj judiciar" dar acolo avem si o completare ...la cererea sotului pe motive temeinice ( un motiv ar fi ca celelalt sot nu vrea un partaj conventional )
Si apoi ....cine sa ma opreasca sa nu cad de acord cu fostul sot sa ne impartim catrafusele. Acum cand divortul se face la notar , nu pot la notar sa imi impart si bunurile ?
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
isis23, utilizator
Prin actiunea posesorie pot fi aparate:

a) servituti necontinue si aparente
b) numai servituti continue si neaparente
c) numai servituti continue si aparente
Partajul in timpul casatoriei se poate face doar prin partaj judiciar si doar pt motive temeinice (de exemplu unuia dintre soti ii este confiscata averea in urma condamnarii penale - in acest caz se poate partaja proprietatea devalmasa).

In afara de motive temeinice, trebuie stabilite cotele de proprietate ale ficaruia, pt ca in cazul proprietatii devalmase acestea nu se cunosc.
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

Proprietatea devalmasa a sotilor se poate partaja doar prin partaj judiciar, indiferent daca partile se inteleg sau nu, pt ca trebuie sa fie invocate motive temeinice in baza carora sa fie incuvintat de instanta.

Un alt motiv pt care se poate face doar prin partaj judiciar este ca, la proprietatea devalmasa trebuie stabilite mai intai cotele de proprietate si apoi trebuie facut partajul in natura.

Nu cred Patrick ..daca e cum zici b) -ul ar trebui sa fie corect daca se oprea la " numai prin partaj judiciar" dar acolo avem si o completare ...la cererea sotului pe motive temeinice ( un motiv ar fi ca celelalt sot nu vrea un partaj conventional )
Si apoi ....cine sa ma opreasca sa nu cad de acord cu fostul sot sa ne impartim catrafusele. Acum cand divortul se face la notar , nu pot la notar sa imi impart si bunurile ?

isis, ai scris fostul sot. am scris si mai sus nu cred ca in grila e vb de partajul din timpul/ dupa divort.
ci din contra, din timpul casatoriei

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)