lucutel a scris:
sunt vicii temporare ale posessiei:
a) violenta si precaritatea
b)clandestinitatea si discontinuitatea
c) violenta si discontinuitatea
b, c
lucutel a scris:
ce stiti de termenul de 3 ani in care cel care a pierdut sau i s a furat un lucru poate sa l revendice de la tertul dobanditor de buna credinta? e prescriptie extinctiva sau decadere?
retinusem din boroi ca e controversa in doctrina. si el ar fi de parere ca e de prescriptie
dar am gasit o grila in care zice ca e decadere
e boroi al meu vechi? s a depasit controversa?
Dimpotriva. Din cate stiu eu, Boroi sustine ca e decadere.
Argumentul pe care il aduce este ca nu conteaza cat timp poseda ultimul posesor acel bun, (acela de la care este revendicat), ci conteaza timpul trecut de la iesirea bunului din posesia proprietarului care il revendica.
Buna! am si eu o nelamurire.In cazul in care un hot fura de la alt hot,cine e subiectul pasiv si cine e persoana prejudiciata?....nu mi se pare ca va fi aceeasi persoana.Sau voi excludeti hotul ca subiect pasiv al infractiunii de furt?
isis23 a scris:
Patrick_ a scris:
Subiectul pasiv al infractiunii coincide cu persoana prejudiciata prin savarsirea infractiunii in cazul:
a) furtului
b) evadarii
c) omorului
b ) prin eliminare pentru ca m-am gandit ca in cazul furtului proprietarul bunului poate sa fie alta persoana
adica cum, isis? te ai gandit la situatia in care furtul se savarseste de la detentorul precar?
dar si in acest caz sub pasiv/pers prejudiciata nu e tot proprietarul?:">