Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pai c nu e corecta pentru ca actul public simulat nu este nul, este inopozabil. Cred ca la asta se refera.
Nulitatea absoluta poate fi invocata din oficiu, dar nu si pronuntata din oficiu...nu stiu cum suna grila, dar daca scrie "sa pronunte" ori sa "constate" de-aia e gresit. Aici e o situatie speciala. Ivocarea din oficiu presupune faptul ca instanta are dreptul sa nu tina cont de un act nul absolut, astfel ca nu poate pronunta o hot care sa se bazeze pe acel act. De exemplu daca reclamantul imi cere plata unui rest de pret de catre cumparator pentru un imobil teren , iar eu observ ca acel contract de vanzare nu este incheiat in forma autentica, nu pot admite actiunea.
thomas28 a scris:
2. nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut= nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere/unei cereri (ca doar lucrul il ceri in instanta printr-o cerere):)
In cazul cererii de chemare in judecata a unei alte persoane care poate pretinde aceleasi drepturi ca si reclamantul:
a) nepronuntarea asupra sa poate constitui motiv de recuzare
b) intervenientul nu poate achiesa la apararile paratului, prin renuntarea la calea de atac, deoarece are aceeasi pozitie procesula ca si reclamantul
b) ca urmare a depunerii sale, nu poate fi citat in cazua un nou parat
Raspuns: a), c)