avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sangreal a scris:

Pai c nu e corecta pentru ca actul public simulat nu este nul, este inopozabil. Cred ca la asta se refera.

E clar ca int-ro actiune insimulatie se cere inopozabilitatea.
Dar daca actul public are clauze lovite de nulitate absoluta, adica nulitate partiala, cum spune grila, nu se poate invoca din oficiu nulitatea absoluta a acestora?

sangreal a scris:

Nulitatea absoluta poate fi invocata din oficiu, dar nu si pronuntata din oficiu...nu stiu cum suna grila, dar daca scrie "sa pronunte" ori sa "constate" de-aia e gresit. Aici e o situatie speciala. Ivocarea din oficiu presupune faptul ca instanta are dreptul sa nu tina cont de un act nul absolut, astfel ca nu poate pronunta o hot care sa se bazeze pe acel act. De exemplu daca reclamantul imi cere plata unui rest de pret de catre cumparator pentru un imobil teren , iar eu observ ca acel contract de vanzare nu este incheiat in forma autentica, nu pot admite actiunea.

De la tine am retinut foarte bine Sangreal care este diferenta dintre invocare si pronuntare. Pentru ca ne-ai mai zis asta o data. Dar unii cu practica ne iau in ras:D Noroc ca nu sunt slaba de inger ,,...ca mai... mai... era sa fiu convinsa doar pe argumentul ca face practica .;)
Patrick_ a scris:

thomas28 a scris:

2. nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut= nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere/unei cereri (ca doar lucrul il ceri in instanta printr-o cerere):)

In cazul cererii de chemare in judecata a unei alte persoane care poate pretinde aceleasi drepturi ca si reclamantul:
a) nepronuntarea asupra sa poate constitui motiv de recuzare
b) intervenientul nu poate achiesa la apararile paratului, prin renuntarea la calea de atac, deoarece are aceeasi pozitie procesula ca si reclamantul
b) ca urmare a depunerii sale, nu poate fi citat in cazua un nou parat

Raspuns: a), c)

De ce e A corect??? la ce motiv de recuzare de la 27 sau cat e prin cod s-ar incadra. Dupa mine este corect doar C.

si eu tot C.....as zice....probabil pe 27 pct.7....ca nu se pronunta pe interventie...
Va rog sa ma scuzati..... :">
Era "revizuire".... deja ma incurc in taste.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)