avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

sangreal a scris:

Pai c nu e corecta pentru ca actul public simulat nu este nul, este inopozabil. Cred ca la asta se refera.

E clar ca int-ro actiune insimulatie se cere inopozabilitatea.
Dar daca actul public are clauze lovite de nulitate absoluta, adica nulitate partiala, cum spune grila, nu se poate invoca din oficiu nulitatea absoluta a acestora?

Pai nu pt ca el nu este real, deci tu oricum vrei sa il dai la o parte, sa nu se tina cont de el, sa nu fie opozabil si sa nu produca efecte fata de tine...daca tot se intampla asta, nu stiu de ce am mai analiza validitatea. Nu stiu daca explic bine, dar practic nu mai analizezi validitatea unui act care oricum va fi inlaturat pentru ca nu contine vointa reala si in plus nulitatea absoluta o invoci din oficiu cand ti se cere ceva in baza actului nul, exceturare lui iar aici nu e cazul de executare, ci de o forma de inlaturare a acelui act.
Deci instanta nu invoca nulitati absolute din oficiu asa de fiecare data cand prinde una :)) de obicei o invoci introducand-o in motivarea ta, cand explici de ce ai repsins actiunea. Apropo, sa nu va duceti cu gandul ca se pune in discutia partilor...nu se pune, e un aspect de fond pe care se va baza motivarea ta.

Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
sangreal, utilizator
pai este si motiv de revizuire daca nu se pronunta asupra cererii...
Da. Asa e.
Acuma mi-e clar. Deci actul public va deveni inopozabil, deci nu-si va mai produce efectele si din aceste motive nu mai intereseaza daca este nul sau nu.

Totusi s-ar putea pune problema nulitatii pt ca in acel caz ar trebui sa se repuna partile asupra carora actul public si-a produs efectele in situatia anterioara.
Eu cred ca e putin la limita aceasta grila.
Patrick_ a scris:

Va rog sa ma scuzati..... :">
Era "revizuire".... deja ma incurc in taste.

Cred ca grila e mai veche pentru ca dupa introducerea art. 281 indice 2a prin L202 poti cere completare numai in termenul de apel sau recurs prin procedura asta. Deci a cam cazut in derizoriu motivul asta de revizuire.

Patrick_ a scris:

Da. Asa e.
Acuma mi-e clar. Deci actul public va deveni inopozabil, deci nu-si va mai produce efectele si din aceste motive nu mai intereseaza daca este nul sau nu.

Totusi s-ar putea pune problema nulitatii pt ca in acel caz ar trebui sa se repuna partile asupra carora actul public si-a produs efectele in situatia anterioara.
Eu cred ca e putin la limita aceasta grila.

Da, dar nu asta era obiectul litigiului tau. Partea care are interes va cere separat constatarea nulitatii absolute si repunerea in situatia anterioara, asta pentru ca oricum actul public e inopozabil fata de cel care a introdus actiunea in declararea simulatiei, nu si fata de altii care n-au fost parti în litigiu si fata de care a produs efecte.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)