Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
liviu17 a scris:
adrianicet a scris:
liviu17 a scris:
Cererea reconventionala:
a) este intotdeauna judecata separat atunci cand nu este introdusa in termen
b) este intotdeauna facultativa
c) nu poate fi in toate cazurile disjunsa de cererea principala
c)
da. =D>
daca poate cineva sa-mi spuna cand e obligatorie cererea reconventionala? Ca nu-mi trece nici un exemplu prin cap!!!#-o
marileta a scris:
liviu17 a scris:
adrianicet a scris:
liviu17 a scris:
Cererea reconventionala:
a) este intotdeauna judecata separat atunci cand nu este introdusa in termen
b) este intotdeauna facultativa
c) nu poate fi in toate cazurile disjunsa de cererea principala
c)
da. =D>
daca poate cineva sa-mi spuna cand e obligatorie cererea reconventionala? Ca nu-mi trece nici un exemplu prin cap!!!#-o
grila nu imi apartine, un coleg mi-a trimis-o de asta am postat-o si aici. ma gandesc ca este vorba de cererea reconventionala in cadrul procesului de divort, unde pt ca divortul sa fie pronuntat din vina exclusiva a reclamantului este obligatoriu ca paratul sa faca cerere reconventionala
p.s.: daca te uiti atent/atenta la variantele de raspuns iti vei da seama ca de fapt toate sunt din procedura divortului :)
adrianicet a scris:
De ce nu poate fi solicitata stramutarea din oficiu? Adica de catre completul de judecata..
Daca te referi la CPP , sa spunem ca cererea de stramutare are un oarecare caracter de oficialitate , cand este facuta de procuror sau de ministrul justitiei, ca reprezentanti ai statului.
Stramutarea nu se poate cere de instanta pentru ca ar echivala cu o declinare de competenta , pentru cauze care nu intra sub incidenta acestei institutii ( declinarea ) si in plus ar contraveni principiilor dupa care functioneaza justitia . Judecatorii sunt obligati sa judece cauzele care intra in competenta lor ( materiala , teritoriala , functionala dupa calitatea persoanei ) . Motivele de stramutare au alta natura Asa cred...
Patrick_ a scris:
Asa e. Nu se poate tentativa la amenintare.
In cazul in care in urma cercetarii judecatoresti prima instanta schimba incadrarea jurirdica a faptei intro infractiune de competenta unei instante superioare, isi declina competenta prin sentinta in favoarea acelei instante.
Schimbarea incadrarii se face prin acea sentinta.
Aha ...deci odata cu declinarea ...mersi Patrick:)