avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sangreal a scris:

liviu17 a scris:

adrianicet a scris:

liviu17 a scris:

Cererea reconventionala:
a) este intotdeauna judecata separat atunci cand nu este introdusa in termen
b) este intotdeauna facultativa
c) nu poate fi in toate cazurile disjunsa de cererea principala

c)

da. =D>

Nu e adevarat, poate fi disjunsa daca imi intarzie judecarea cererii principale...cum sa nu poata fi disjunsa?! daca asta e grila oficiala din vreo carte imi trag palme...

a fost data la examen la anul 4 la procedura civila la Cluj de catre domnul Mitea.
Si, am cautat acum si in Tabarca si spune: " disjungerea nu este posibila in cazurile in care solutia data cererii reconventionale este intim legata de solutia cererii principale...in procesul de divort cererea reconventionala nu poate fi disjunsa de cererea principala(art.608(2)Cpc)"

acum, pt ca grila nu e dintr-o carte, ci numai raspunsul...ai scapat de palme :D...glumesc...

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
liviu17, utilizator
sangreal a scris:

adrianicet a scris:

sangreal a scris:

Nu e adevarat, poate fi disjunsa daca imi intarzie judecarea cererii principale...cum sa nu poata fi disjunsa?! daca asta e grila oficiala din vreo carte imi trag palme...

Eu stiu ca nu poate fi disjunsa cerere reconventionala facuta de sotul parat in cadrul procesului de divort daca cererea reconventionala se refera la divort (nu la alte capete accesorii ale cererii reclamantului)...

Nu stiam ca e vb de divort, acolo nu se disjunge. Credeam ca vorbiti de reconventionala in general.

Din grila nu se intelege ca e vb de divort, din contra, se intelege ca e vb de reconventionala in general! Sau eu asta inteleg!:">
sangreal a scris:

adrianicet a scris:

sangreal a scris:

Eu stiu ca nu poate fi disjunsa cerere reconventionala facuta de sotul parat in cadrul procesului de divort daca cererea reconventionala se refera la divort (nu la alte capete accesorii ale cererii reclamantului)...

Nu stiam ca e vb de divort, acolo nu se disjunge. Credeam ca vorbiti de reconventionala in general.

In grila apare cuvantul "toate", iar aceasta cred ca e singura exceptie de la regula generala..
adrianicet, utilizator
adrianicet a scris:

adrianicet a scris:

In cazul competentei teritoriale, intotdeauna are prioritate instanta in a carei circumscriptie s-a efectuat urmarirea penala daca acolo se afla si vreunul din locurile enumerate de art 30 alin 1?

Nicio parere? :(

Pai daca te uiti la 30 alin. 2 e competenta instanta in care s-a efectuat urmarirea penala cu conditia sa fie si instanta unuia dintre locurile de la alin. 1. Cam asa e cum ai intrebat tu...e instanta de pe langa parchetul care a efectuat urmarirea penala, chiar daca nu ar fi neaparat cea de la alin.1 lit.a si ar fi cea de la lit. c de exemplu.

In cazul in care inculpatul trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de viol prev de art 197 alin. 1 Cpen solicita continuarea procesului dupa ce partea vatamata si-a retras plangerea prealabila, iar probele administrate demonstreaza infractiunea retinuta in sarcina acestuia, instanta:
a) va dispune incetarea procesului penal
b) il va condamna pe inculpat pt savarsirea infractiunii de viol in forma simpla
c) va lua act de retragerea plagerii prealabile si va dispune inchiderea dosarului

Nu se incumeta nimeni? si mai ales fara sa se uite in cod... :)
sangreal, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)