Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Scuze ! Cred ca am avut o exprimare neclara... cu acel "doar"... Asta este singura exceptie despre care am citit...
practica judiciara a decis ca nu intereseaza daca faptuitorul a fost sau nu reabilitat pentru omorul savârsit anterior, daca acest omor a fost amnistiat, ori daca a intervenit sau nu prescriptia ( se face trimitere la : Trib. Suprem, sect. pen., decizia nr. 2899/1976, în C.D., 1976, p. 328; Trib. Suprem, sect. pen., decizia nr. 3319/1976, în RRD nr. 7/1975, p. 72. - nu am citit decizia pt ca nu am gasit-o )
Oricum nu de fiecare data textul de lege este pe cat ar trebui de explicit...
Insa o alta parere (probabil cea care conteaza ) arata ca:
"Nu se va retine ca o persoana a mai savarsit un omor in cazul in care fapta anterioara a fost comisa in timpul minoritatii, sau daca pentru aceasta s-a dispus reabilitarea judecatoreasca "- M. Udroiu
#-o
( se face trimitere la : Trib. Suprem, sect. pen., decizia nr. 2899/1976, în C.D., 1976, p. 328; Trib. Suprem, sect. pen., decizia nr. 3319/1976, în RRD nr. 7/1975, p. 72. - nu am citit decizia pt ca nu am gasit-o )