Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
sangreal a scris:
Patrick: cand vorebesti de participarea procurorului sau grefierului te referi la constituire; compunerea priveste doar completul de judecata, judecatorii. Daca nu ma crezi, cerceteaza subiectul ca oricum e ft important.
Deci daca unul din membrii completului + procuror sau grefier e recuzabil nu avem nici unul din cazurile de nelegala constituire sau compunere?
Daca nu a fost recuzat nu pentru ca se acopera.
lucutel a scris:
Patrick_ a scris:
Eu inteleg prin nelelgala compunere - lipsa unui membru din completul pt judecarea acelei cauze (judecator, procuror, grefier, sau acestia nu au calitatea necesara) - nulitate absoluta.
Nelegala constiture - daca vreunul din membrii completului + procuror, grefier, etc este in vreun caz de recuzare. - nulitate relativa.
de ce nelegala constituire ar fi relativa?
daca nu se invoca recuzarea, se acopera
recuzarea e prevazuta de norme dispozitive
Asta tot incerc sa-i explic si eu :)
sangreal a scris:
lucutel a scris:
si mie cred ca imi scapa ceva pe aici...
care sunt cazurile in care nulitatea absoluta se acopera?
sangreal a scris:
lucutel a scris:
Patrick_ a scris:
Eu inteleg prin nelelgala compunere - lipsa unui membru din completul pt judecarea acelei cauze (judecator, procuror, grefier, sau acestia nu au calitatea necesara) - nulitate absoluta.
Nelegala constiture - daca vreunul din membrii completului + procuror, grefier, etc este in vreun caz de recuzare. - nulitate relativa.
compunerea=> se refera doar la judecatori
constituirea => judecatori, grefier, procuror
sau nu??? ca deja nu mai inteleg nimic
si voi sustineti ca:
1. nelegala compunere=> nulitate absoluta =>caz de nulitate neconditionata
2. nelegala constituire=> nulitate relativa => nu e caz de nulitate neconditionata (si ca din cauza asta nu e si varianta B a acelei grile corecte)
da sau nu? ca deja e varza in capul meu #-o