Patrick_ a scris:
Unde ati citit voi ca parintele nu poate depune plangere prealabila pt copilul minor?
===================================================================
@Patrick-postez aici textul asa cum l-am formulat mai devreme:
pl prealabila -de reprezentantul conventional , cu mandat explicit, si pt ps lipsite de capacitate/ cu capacitate restransa de reprez legal
e acolo o trimitere la o decizie care spune ca nu poate fi facuta de parinte pentru copilul minor, ca tb ratificata de ps vatamata in termenul de 2 luni, si , un rand mai jos, spune ca poate fi facuta de reprez legal pt cei cu capacitate restransa/lipsa, dar pt aceste persoane se pune in miscare si din oficiu
========================================================
decizia nr. 1566/2000, apare intercalata in textul de la pag 269, M. Udroiu-Sinteze si grile procedura penala, si eu am fost nedumerita de continut, mai ales ca un rand mai jos revine asupra afirmatiei din decizie si spune ca se poate formula plangere de reprezentantul legal ( parinte, tutore, curator) al persoanei lipsite de capacitate de ex/ cu capacitate restransa, ceea ce ste absolut normal si logic, si ca se pune in miscare si din oficiu.
Mi s-a parut o redactare cel putin bizara si prin continutul deciziei, si prin trecerea brusca la un alt inteles al frazei, fara a folosi conectori logici, fara a evidentia " ciudatenia" paragrafului.
Dar, oricum ar fi, aici am citit, m-am minunat si eu, si...cam atat!