Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu am o alta nelamurire ...poate s-a mai discutat
Cum se impaca prevederea de la art.140.3 alin 1" impotriva incheierii prin care se respinge propunerea de arestare preventiva se poate face recurs " ..per a contrario ...impotriva incheierii prin care se admite propunerea de arestare preventiva , nu are cale de atac ????
cu
art art.146 alin 12 " impotriva incheierii ( admitere sau respingere ) a propunerii de arestare preventiva se poate face recurs "
Nimeni ???
thomas28 a scris:
bineinteles ca se face distinctie!
169 este comisia rogatorie
23 este delegarea instantei
pai chiar asta ziceam, nu aveam Codul atunci la mine ca sa zic art., la art169 m-am mirat eu ca e "delegatie" pt ca mi se parea ca trebuia sa fie comisie rogatorie, din cauza asta am intrebat, pt ca eu stiam din penal ca delagarea se face unui organ/unei instante ierarhic inferioara dar din aceeasi circ. teritoriala iar comisia rogatorie unei instante de acelasi grad dar din alta circ. teritoriala si din art 169 reiese ca "delegatia" e unei instante egale/inferioare din alta circ teritoriala...nu stiu daca se mai intelege ceva ca deja m-am buimacit de cap si eu :D
eu stiam ca mas. obligarii de a nu parasi tara/localitatea dispusa d eprocuror/judecator in cursul Up nu poate fi prelungita sau mentinuta de catre instanta de judecata, dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu, si ca trebuie pus in discutie art.143(1) .
exista si ceva RIL din 2007 sau 2008 , nu mai stiu exact