avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.

eu stiam ca mas. obligarii de a nu parasi tara/localitatea dispusa d eprocuror/judecator in cursul Up nu poate fi prelungita sau mentinuta de catre instanta de judecata, dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu, si ca trebuie pus in discutie art.143(1) .
exista si ceva RIL din 2007 sau 2008 , nu mai stiu exact

Si mergand mai departe cu ideea... Dupa ce e pusa in discutie, oare ce dispune instanta? Mai si gandim, nu doar citam la RIL-uri, asa zic ca e constructiv.;)

Eu am o alta nelamurire ...poate s-a mai discutat
Cum se impaca prevederea de la art.140.3 alin 1" impotriva incheierii prin care se respinge propunerea de arestare preventiva se poate face recurs " ..per a contrario ...impotriva incheierii prin care se admite propunerea de arestare preventiva , nu are cale de atac ????
cu
art art.146 alin 12 " impotriva incheierii ( admitere sau respingere ) a propunerii de arestare preventiva se poate face recurs "

Nimeni ???

thomas28 a scris:

bineinteles ca se face distinctie!
169 este comisia rogatorie
23 este delegarea instantei

pai chiar asta ziceam, nu aveam Codul atunci la mine ca sa zic art., la art169 m-am mirat eu ca e "delegatie" pt ca mi se parea ca trebuia sa fie comisie rogatorie, din cauza asta am intrebat, pt ca eu stiam din penal ca delagarea se face unui organ/unei instante ierarhic inferioara dar din aceeasi circ. teritoriala iar comisia rogatorie unei instante de acelasi grad dar din alta circ. teritoriala si din art 169 reiese ca "delegatia" e unei instante egale/inferioare din alta circ teritoriala...nu stiu daca se mai intelege ceva ca deja m-am buimacit de cap si eu :D

nu are+are= are ...in favoarea inculpatului:))
emmav a scris:

eu stiam ca mas. obligarii de a nu parasi tara/localitatea dispusa d eprocuror/judecator in cursul Up nu poate fi prelungita sau mentinuta de catre instanta de judecata, dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu, si ca trebuie pus in discutie art.143(1) .
exista si ceva RIL din 2007 sau 2008 , nu mai stiu exact

Si mergand mai departe cu ideea... Dupa ce e pusa in discutie, oare ce dispune instanta? Mai si gandim, nu doar citam la RIL-uri, asa zic ca e constructiv.;)

Acel vestit Ril priveste situatia cand masura obligarii de a nu parasi tara este luata in TIMPUL URMARII PENALE fie de procuror , fie de judecator. In aceasta situatie , cand inculpatul este trimis in judecata cu masura cu tot ( pentru ca era deja luata ) ...ce spune RIL-ul ? Eu instanta nu ma iau dupa ce a dispus procurorul sau judecatorul ( acum sunt instanta , care judec pe fond ) ci vreau sa stiu daca mai este necesara aceasta masura . Prin urmare o pun in discutie in vederea LUARII , ca daca consider ca nu mai exista temei , o revoc .
Cealalta situatie ( acea din grila ) priveste situatia mentinerii masurii , cand masura de obligare de a nu parasi tara a fost LUATA IN TIMPUL JUDECATII , deci de catre INSTANTA DE JUDECATA , NU DE JUDECATOR. Si acum , daca eu instanta am dispus masura ...pentru ca a existat temei , de ce sa dispun MENTINEREA . Daca constat ca nu mai este temeiul pentru care s-a luat masura , revoc masura . Si apoi cine sa ceara mentinerea ? Procurorul ? De ce ? Masura exista . Inculpatul ? Ce interes are ?
Eu cam asa vad lucrurile ...uite Emmav ca sa iti demonstrez ca am gandit . Glumesc evident

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)