Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
emmav a scris:
eu stiam ca mas. obligarii de a nu parasi tara/localitatea dispusa d eprocuror/judecator in cursul Up nu poate fi prelungita sau mentinuta de catre instanta de judecata, dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu, si ca trebuie pus in discutie art.143(1) .
exista si ceva RIL din 2007 sau 2008 , nu mai stiu exact
Si mergand mai departe cu ideea... Dupa ce e pusa in discutie, oare ce dispune instanta? Mai si gandim, nu doar citam la RIL-uri, asa zic ca e constructiv.;)
Eu am o alta nelamurire ...poate s-a mai discutat
Cum se impaca prevederea de la art.140.3 alin 1" impotriva incheierii prin care se respinge propunerea de arestare preventiva se poate face recurs " ..per a contrario ...impotriva incheierii prin care se admite propunerea de arestare preventiva , nu are cale de atac ????
cu
art art.146 alin 12 " impotriva incheierii ( admitere sau respingere ) a propunerii de arestare preventiva se poate face recurs "
Nimeni ???
Art. 140 indice 3 incepe cu incheieie prin care se dispune luarea unei masuri preventive... precum si cea prin care se respinge propunerea de arestare...Nu stiu de unde ti-a iesit acel per a contrario daca spune ca se ataca si luarea unei masuri preventive, iar arestarea preventiva din cate stiu eu este masura preventiva :p
Eu am o alta nelamurire ...poate s-a mai discutat
Cum se impaca prevederea de la art.140.3 alin 1" impotriva incheierii prin care se respinge propunerea de arestare preventiva se poate face recurs " ..per a contrario ...impotriva incheierii prin care se admite propunerea de arestare preventiva , nu are cale de atac ????
cu
art art.146 alin 12 " impotriva incheierii ( admitere sau respingere ) a propunerii de arestare preventiva se poate face recurs "
Nimeni ???
esti sigura ca ai te-ai uitat bine la art.140 ind3 alin1? pt ca mie imi reiese ca spune: daca dispune luarea unei masuri preventive sau respinge propunerea de arestare preventiva se poate ataca cu recurs. Doar daca respinge revocarea, inlocuirea, incetarea de drept nu este supusa niciunei cai de atac. Gresesc eu?