Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu m-am convins (vazand rezultatele de acum un an), ca oricat de mult am invata la aceste 4 materii, cei din comisie pot foarte usor, doar pe textele din coduri, sa faca in asa fel incat sa se ocupe doar jumatate din numarul de locuri scoase la concurs, indiferent de numarul candidatilor.
Care e problema cu clasarea prin rezolutie?
In afara de situatia in care suntem dupa terminarea UP - art. 262 cand NUMAI PRIN ORDONANTA putem clasa, SUP sau IUP (indiferent de ce prostii spune Udroiu acolo, zicand ca se poate dispune si prin rezolutie, ceea ce contravine clar reglementarii legale si restului doctrinei), putem dispune clasare clar prin rezolutie. (art. 11).
Eu inteleg asa:
In cazul in care procurorul de caz dispune clasare, SUP, sau IUP aceasta decizie este comunicata partii interesate.
De data acestei comunicari curge acel termen initial de 20 de zile in care sepoate face plangere la proc ierarhic superior.
==================================================================
hai sa ne oprim aici, sunt urmatoerele situatii posibile:
1. nu introduce plangere in termenul de 20 zile-----s-a terminat.
2. introduce plangere la proc. sup. si el are 20 de zile sa ii raspunda, de la introducerea plangerii--dupa ce ii raspunde prin nu, persoana se mai plange la instanta sau nu?
3. introduce plangere si proc. sup. nu o rezolva in 20 zile, ne intoarcem la termenul initial , adica la expirarea primului termen de 20 zile, chiar daca era o plangere introdusa? adica nu se mai tine seama de " efectul" introducerii plangerii, prin simplul fapt ca procurorul nu s-a deranjat sa-i raspunda?
poate ca am luat-o razna, da` ma gandesc asa: am primit o rezolutie care nu-mi convine, s-a comunicat, si ma gandesc s-o atac, dar o atac in ultima zi, iar procurorul nu o solutioneaza in 20 zile, deci nu am primit o noua comunicare ( care, teoretic) ar trebui sa vina dupa cele 20 zile), si ne intoarcem la termenul initial, mai sunt in termen sa fac plangere la instanta?
aici m-am cam pierdut!
iar in ce priveste postarea ea precedenta, am subliniat o formulare din art278^1, al 3, care acolo zice rezolutie de clasare apropo de intrebarea daca se poate dispune clasarea doar prin ordonanta.
Eu m-am convins (vazand rezultatele de acum un an), ca oricat de mult am invata la aceste 4 materii, cei din comisie pot foarte usor, doar pe textele din coduri, sa faca in asa fel incat sa se ocupe doar jumatate din numarul de locuri scoase la concurs, indiferent de numarul candidatilor.