Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
Invinuitul/inculpatul arestat trebuie citat la fiecare termen? Chiar daca ascultarea sa nu e obligatorie?
Prezenta inculpatului (nu mai are cum sa fie invinuit din moment ce e in faza de judecata)arestat e obligatorie , pe cale de consecinta si citarea lui cred ca e obligatorie pt fiecare termen...chiar daca ascultarea lui nu e obligatorie.
isis23 a scris:
liviu17 a scris:
isis23 a scris:
-revenind, in cazul de indivizibilitate si conexitate intre o infr. la pl. prealabila si una din oficiu care nu se pot disjunge, cica se aplica art.35 Cpp, spune-mi tu mie cum adica...in sensul ca instanta mai instai sesizata sau superioare in grad(sau alte cazuri de la 35) cheama pers. vatamata sa o intrebe daca face plangere? ca asta nu am inteles ce e cu trimiterea la acel articol
Uite cum stiu eu Liviu
Ai acelasi faptuitor care a savarsit o infractiune pentru care e nevoie de palngere prelabila si una fara plangere prealabila . Intre ele exista conexitate sa zicem etiologica . Competenta ( daca ele nu pot fi disjunse ) apartine fie instantei mai intai sesizate , fie instantei superioare in grad daca competenta dupa materie revine unor instante de grad diferit .
Si exemple pot fi nenumarate in functie de cazul de conexitate sau indivizibilitate. Daca ai o asemenea grila , intai stabileste despre ce fel de conex sau indiv e vorba si apoi aplici cele 4 reguli a competentelor de la cauzele reunite:
1. instanta mai intai sesizata
2.instanta ierarhic superioara
3. instanta civila corespunzatoare in grad ( cand este cu una militara )
4.Instanta sesizata chiar daca ulterior s-a dispus ( achitare , incetare , disjungere )
Eu asa le-am retinut
Probabil si Liviu are aceeasi curiozitate ca si mine: daca nu pot fi disjunse, iar pers vatamata nu face plangere prealabila pt una dintre infr... atunci ce se intampla? se dispune IUP pt tot dosarul?
rino83 a scris:
adrianicet a scris:
Invinuitul/inculpatul arestat trebuie citat la fiecare termen? Chiar daca ascultarea sa nu e obligatorie?
Prezenta inculpatului (nu mai are cum sa fie invinuit din moment ce e in faza de judecata)arestat e obligatorie , pe cale de consecinta si citarea lui cred ca e obligatorie pt fiecare termen...chiar daca ascultarea lui nu e obligatorie.
Mersi. Chiar acum citeam art 314 si am ajuns la aceeasi concluzie..