avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Executron a scris:

Care e problema cu clasarea prin rezolutie?

In afara de situatia in care suntem dupa terminarea UP - art. 262 cand NUMAI PRIN ORDONANTA putem clasa, SUP sau IUP (indiferent de ce prostii spune Udroiu acolo, zicand ca se poate dispune si prin rezolutie, ceea ce contravine clar reglementarii legale si restului doctrinei), putem dispune clasare clar prin rezolutie. (art. 11).

Asa am crezut si eu.
Dar art 11 vorbeste doar de clasare fara sa spuna nimic de actul prin care se dispune.
iar apoi daca te uti prin tot codul de procedura, peste tot unde apare clasare aceasta se dispune prin ordonanta.
Eu voi retine asa cum spune U. Nu am gasit nici un contraargument.

sangreal, am descoperit si eu acum ca exista un RIL din 2007, din contextul lui inteleg ca da, se poate contesta si rechizitoriul, adica se comunica

si mai mult de atat poate exista in rechizitoriu si solutia clasarii

multumesc
Va fac o precizare la grila cu plangerea pe 278 indice 1 alin. 2 si termenul pentru ca i-am trimis mail doamnei mele formatoare de procedura penala.

Termenul initial este intr-adevar cel in care persoana putea sa faca plangere, adica de la comunicare. Mi-a spus ca in situatia de la 278 indice 1 alin. 2 de fapt persoana are 42 de zile si asa e cel mai usor sa calculezi. In exemplul nostru curgea de pe 8.01.2011, care nu intra in calcul si se sfarsea pe 17.02.la 00:00 noaptea, insa potrivit art. 186 alin. 2 ii mai dai o zi, adica 18.02. Prin urmare chiar era decazuta din data de 19.02 Problema cu 28 si 29 se rezolva simplu pentru ca cele douazeci de zile initiale si urmatoarele curg succesiv in aceasta situatie, prin urmare capetele intervalului sunt doar 8.01.2011 si 18.02.2011, doar aceste zile se pun in plus conform art. 186 alin. 2 Cpp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
sangreal, utilizator
marileta a scris:

Patrick_ a scris:

Eu m-am convins (vazand rezultatele de acum un an), ca oricat de mult am invata la aceste 4 materii, cei din comisie pot foarte usor, doar pe textele din coduri, sa faca in asa fel incat sa se ocupe doar jumatate din numarul de locuri scoase la concurs, indiferent de numarul candidatilor.

:yes:

Eu incerc sa invat codurile pe dinafara. Si ce am constatat? Cand am ajuns la articolul 10 l-am uitat pe cel la art.1. Insa am mai constatat ceva , care cred ca conteaza destul de mult . Recunosc mult mai usor dispozitia legala , cand o vad . Si in plus daca mai introduc si ceva doctrina , si ceva logica , rezultatul poate sa bunicel , cand ii dau creierasului meu un Google search.

Problema nu e la clasare, din punctul meu de vedere.

Problema in Udroiu e ca DUPA terminarea UP spune ca se poate dispune SUP si IUP prin REZOLUTIE sau ordonanta, care e deviere clara de la normele legale precum si de la marea majoritate a doctrinei, de la prof. Dongoroz incoace, chiar dumnealui zicand ca in etapa rezolvarii cauzei de catre procuror, solutiile de netrimitere in judecata (indiferent de tipul lor) se pot dispune doar prin ordonanta, conform art. 262 cpp.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)