avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
ramunna a scris:

Art 10 alin 1 lit b CPP opereaza in rem sau /si in personam ?

In rem
Statescu si Barsan-TGO, pag. 325 : " daunele cominatorii nici nu se vor face venit la stat, dar nici nu vor fi obtinute de creditorul in favoarea caruia ele au fost stabilite, reprezentand nuai un mijloc de presiune asupra debitorului"
daune cominatorii=mijloc de presiune, pedeapsa civila in scopul de a infrange rezistenta debitorului
daca nu se fac venit la stat si nu le obtine nici creditorul, ce se intampla cu sumele respective? tot in Statescu, la pag. 324 , spune ca dupa unii autori, daunele cominatorii au caracter provizoriu, si instanta are indatorirea, dupa executarea obligatiei, sa transforme daunele cominatorii in daune compensatorii, stabilind...suma ce reprezinta prejudiciul efectiv..."
asta nu inseana ca in final le obtine creditorul? ce imi scapa?
Le obtine creditorul dar nu ca si daune cominatorii, ci ca si daune compensatorii.

Dar in legatura cu aceste daune cominatorii, au fost discutii pe forum si se pare ca ele nu se pot acorda. Atat timp cat hot nu e definitiva si executori nu pot fi acordate daune, iar dupa ce hot devine executorie, in materie de executare silita nu pot fi acordate daune cominatorii ci doar amenzi de intarziere.

E cam controversata problema. Am vazut ca si in cartea lui Boroi spune ca se pot acorda, dar se pare ca opinia lui de la cursurile de la INM este ca nu se acorda asemenea daune.
buna dimineata! si :coffee:
cum merge?
Patrick_ a scris:

La grila 35 cred ca e corect ceea ce spune U.
Scoaterea de sub UP nu poate fi dispusa daca decat daca avem UP in personam.
Daca nu se va dispune clasarea.

Adica trebuie sa ai pe cine "scoate" de sub UP ;)

Este posibila Patrick , scoaterea de sub urmarire penala cand a fost inceputa in rem pe art.10 .b1. Mai tii minte ca Udroiu nu retine clasarea pe b.1 . Cred ca Udroiu chiar asta are in vedere, scoaterea in rem pe b.1. si nu clasarea.
Cred...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)