Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Tu zici de mine ca sunt cu teoria, dar tu faci la fel, tii doar de teorie... Eu inteleg ca exista anumiti profesori care fac grilele la INM sau Barou, si ca trebuie sa tinem cont de parerea lor, dar atata timp cat in doctrina si jurisprudenta s-au luat in considerare si pareri diferite, legitime, imi place sa le iau si eu in considerare. Nu ca m-as apuca sa rezolv grilele dupa parerea mea :D
Am verificat cartea dupa care am invat, ca sa vad sa nu zic prostii, si din nou Dl. Mitrache, Bulai si Filipas noteaza ca, desi majoritatea practicii si doctrinei indica faptul ca agravanta are un caracter obiectiv, pot exista si situatii in care ar fi absurd sa o mai retinem, cum este speta pe care am notat-o.
Si sa stii ca intentia legiuitorului nu e de a retine agravante, ci de a pedepsi mai aspru pe infractor prin retinerea agravantelor, cand infractorul s-a folosit de acele conditii, cand acele conditii l-au ajutat sa actioneze etc. Deci intentia legiutorului nu este una de dragul de a legifera. Iar opinia cu agravanta asta nu e 'unanima', dar intr-adevar, in caz de grila, 'a se rezolva conform indicatiilor'. :))
Hai sa luam examanul asta, sa rezolvam grilele dupa tendinta data de formatori si apoi in instanta fiecare va retine ce circumstante va crede de cuviinta