avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Sincera sa fiu, am oscilat mult intre a si b (dupa cum am spus mi-a dat batai de cap), insa, dupa regula binecunoscuta ca e bine sa dai crezare primului impuls, am procedat ca atare... Am constatat de multe ori ca atunci cand am revenit asupra primului raspuns, l-am dat pe cel gresit.:rolleyes:
emmav a scris:

lucutel a scris:

marileta a scris:

lucutel a scris:

Cand printr o fapta ilicita cauzatoare de prejudicii se aduce atingere unui drept absolut:
a) se naste un rap juridic real
b) se naste un rap juridic obligational
c)va fi determinat numai subiectul pasiv
d) va fi determinat atat subiectul pasiv cat si subiectul activ

b,d

patrick, marileta...si eu am raspuns la fel
insa cartea zice ad
poate ne explica emmav caci ea a raspuns corect:)

Am luat in consideratie gradul de opozabilitate al dreptului absolut (respectiv opozabil tuturor tertilor).

ok, dar nelamurirea nostra era...de ce se naste un rap juridic real?
Mai facem ceva grile din civil, procedura civila? Hai, cine mai posteaza una?...:)
Patrick_ a scris:

Dreptul de a obtine despagubiri este unul de creanta.
Este opozabil doar partii care raspunde de prejudiciu.

Sunt exceptii de la acestea? :(

nu stiu, asta incercam sa aflu. m am tot uitat prin barsan( ca el detalieza mai mult raspunderea civila delictuala) dar nu am gasit nimic
Pentru examen raportul juridic nu intra in tematica.
Avem de invatat doar actul juridic. Din acest motiv cred ca sunt ceva ani de cand nu am mai citit raportul juridic.
Sa fie ceva specific raportului juridic in acest caz, care nu se aplica actului juridic?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)