avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
In Mitrache,partea generala la formele de vinovatie daca nu ma insel trateaza ceva asemanator
Mitrache ? ma indoiesc ,la cat de schematic trateaza vinovatia

dar daca se dovedeste atasamentul extraordinar avut de jude pt pisica ? prin urmare emotia puternica si apoi atacul c. ?
Da Oti,am verificat si nu e Mitrache,oricum am citit undeva un caz asemanator,daca o sa gasesc o sa postez pe forum
rozalinda a scris:

Distrugere?nu cred,pisica nu e obiect.
Daca persoana ar fi stiut ca judecatorul sufera de inima si iubeste nespus pisica,ar putea fi o intentie directa daca a urmarit sa-i provoace vreun atac de cord,asta insemnand ca a urmarit rezultatul mortii.

Exact, distrugere...animalele pot fi asimilate obiectelor! Dar a face o legatura intre fapta lui X si moartea judecatorului mi se pare exagerat si periculos! fapta individului e reprobabila, e adevarat dar sa faci o legatura de genul celei facuta de tine si sa-l condamni pt omor calificat e aberant! nu mai pun in discutie faptul ca o asemenea legatura de cauzalitate ar fi oricum greu de dovedit.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
Eu am raspuns ca e vorba de 176 (a) considerand ca acele cruzimi suferite de bietul animal au fost generatoare de o emotie puternica,extrema, cu atat mai mult cu cat decesul judecatorului s a produs a doua zi ( am exclus ca judecatorul avea anevrism care s a produs, spre ghinionul lui X chiar a doua zi, mai ales ca datele prezentate nu fac diferentieri in acest sens) si am considerat ca exista legatura de cauzalitate intre fapta lui X si deces, pe baza intervalului scurt.
Am considerat ca a fost vorba de o suferinta psihica suferita de judecator fiind incapabil sa reactioneze in alt fel decat sa urmareasca intreaga scena neputincios iar pragul sau de acceptare a fost cu mult depasit, de unde si decesul( o situatie neobisnuita pentru multi ,evident ) dar am considerat ca, personal as fi ramas de a dreptul impietrita , incapabila de a face un gest pentru salvarea pisicii si poate chiar instinct de 'conserva' personal.

La acest raspuns, judecatorul care a propus aceasta speta, a zambit oarecum discret dar nu a dat solutia spetei. E de bine sau de rau? Ar fi trebuit sa fac referire si la legea protectiei animalelor?

Cat despre un material care sa sustina intrucatva argumentele mele, am regasit tratata acest aspect in 'note de curs- sergiu bogdan-ubbcluj

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)