avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Executron a scris:

darainvincible a scris:

Pai nu scrie nicaieri ca instanta i-a si admis inculpatului procedura simplificata. La varianta A spune asta, dar nu e corecta pt ca poate administra asa cum ai spus si tu inscrisuri in circumstantiere, B-ul e vrajeala, C-ul e corect in cazul in care nu se trece la judecarea prin procedura simplificata (judeca obisnuit).

Eu m-am gandit ca procedura simplificata vine in contradictie cu principiul aflarii adevarului si instanta in orice situatie poate administra ce probe doreste... Principiul aflarii adevarului va prevala intotdeauna fiind la baza unui proces penal just... Daca se va dovedi ca vinovatul spunea adevarul, ca a savarsit el infractiunea, atunci instanta ii va acorda beneficiul reducerii limitelor de pedeapsa...

Eu cred ca nu asta e ideea pentru ca din coroborarea alin. 2 si 3 de la art. 320 indice 1 Cpp, daca i-a admis cererea de judecare in procedura simplificata, fapta si vinovatia se retin doar in baza probelor administrate in timpul urmaririi penale si insusite de inculpatul. Daca vrei sa aplici principiul aflarii adevarului nu ii mai admiti cererea de judecare pe art. 320 indice 1 si mergi pe procedura obisnuita, putand administra ce alte probe crezi de cuviinta. Cred ca A nu e corecta tocmai pentru ca se pot administra inscrisuri in circumstamtiere, precum se poate dispune si efectuarea unui referat de evaluare (care poate fi bineinteles dispus si in cazul majorilor si e foarte folosit in ultimul timp), iar inscrisurile sunt tot probe. Prin urmare, mai administreaza probe, si anume inscrisuri in circumstantiere, iar fata de obiectul probei prevazut in art. 63 alin.1Cpp, inscrisurile administrate pentru individualizare in aprecierea criteriilor de la art. 72 Cpen sunt probe.
E tot o chestie in practica. Am vazut in instanta ca asa se procedeaza.

Era o femeie insarcinata condamnata si a facut cerere de amanare a executarii pedepsei. Judecatorul i-a spus ca ii da amanare pana la nastere si apoi va trebui sa introduca o cerere dupa nastere pe motiv ca are copil de sub 1 an...
manola a scris:

forgotten_sunrise a scris:

n-are nimeni interes sa conteste grila 97(G3) cu schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti?

Si eu am ales variantele A si B (art. 291, art. 314, art. 322), dar acum vad si alin.2 al art. 291, art. 171 alin.1 teza finala coroborata cu alin. 4 si alin. 4 ind.1 cpp. Pff ...coroboram si raportam si ...

Si eu m-am gandit sa contest grila asta. Potrivit art. 321 alin. 3 teza finala Cod proc. pen. cand inculpatul este prezent schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti nu poate fi schimbata decat dupa ascultarea acestuia...per a contrario, cand inculpatul nu este prezent se poate schimba ordinea cercetarii judecatoresti.
Sangreal referitor la grila cu sanctiunile adm, in caz de 18 indice 1, am obs ca textul lg prevede "poate", dar din practica si chiar si doctrina stiam ca e obligatoriu sa se aplice o sanct adm. Cum e?X-(
Exact sim05. si in art 18 indice 1 alin 3 spune ca instanta aplica. Daca era facultativ ar fi trebuit sa spune poate aplica. Peste tot pe unde am citit era obligatorie aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ. O contestam?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)