avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Patrick_ a scris:

Conform unei grila de la civil, "In materia erorii - viciu de consimtamant, nulitatea poate fi confirmata prin executarea actului"

Eu stiam ca nulitatea poate fi acoperita prin executarea actului.
Nu?
Ce inseamna ca o nulitate se "confirma"?
Inseamna ca aceasta nu-si mai produce efectele???

Este una dintre grilele pe care le-am gresit si pe care inca nu o inteleg.

Nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare. Executarea actului e o modalitate faptica de confirmare.

nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare = actul anulabil poate fi confirmat prin exectuare , NU insasi sanctiunea aplicabila...asa am gandit la momentul ala, dar acum: CONFIRMARE = ACCEPTARE (nulitatea poate fi confirmata=poate fi acceptata :hammer:

Mai am si eu o nelamurire cu privire la grila cu intreruperea executarii pedepsei. Nu am gasit nicaieri ce regula se aplica in situatia in care se retin 2 cauze de intrerupere, respectiv starea de graviditate si consecintele grave asupra membrilor familiei.
forgotten_sunrise a scris:

n-are nimeni interes sa conteste grila 97(G3) cu schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti?

Si eu am ales variantele A si B (art. 291, art. 314, art. 322), dar acum vad si alin.2 al art. 291, art. 171 alin.1 teza finala coroborata cu alin. 4 si alin. 4 ind.1 cpp. Pff ...coroboram si raportam si ...
forgotten_sunrise a scris:

la grila cu retinerea as tinde sa spun chiar ca numai B e corecta pt ca in cazul in care procurorul declara recurs, inculpatul tot va fi pus in libertate la expirarea celor 24 h deci varianta C care conditioneaza punerea in libertate de nedeclararea recursului e gresita.

De unde reiese ca varianta c conditioneaza punerea in libertate de nedeclararea recursului?
De ce interpretezi per a contrario/
Am mai intalnit grile de genul asta la care nu tb sa interpretezi per a contrario, ci doar sa verifici dc afirmatia de la enunt e posibila sau nu. Eintr-adevar greu de sesizat ac aspect, dar dc stapanesti bine inst la care se refera e usor sa iti dai seama.

tebana a scris:

Mai am si eu o nelamurire cu privire la grila cu intreruperea executarii pedepsei. Nu am gasit nicaieri ce regula se aplica in situatia in care se retin 2 cauze de intrerupere, respectiv starea de graviditate si consecintele grave asupra membrilor familiei.

Cred ca s-a lamurit deja.
Raspunsul era cel cu trei luni, pt ca femeia este in luna a 8a, deci mai are o luna si ceva pana la nastere, cand surpriza fatul nu se naste viu sau nu are sanse sa supravietuiasca! Daca n-as fi citit doar din cpp, si as fi avut timp sa citesc tot ce a scris Udroiu...nu as fi gresit si as fi stiut ca dupa nastere trebuie sa faca o noua cerere pt copilul care are sub 1 an. :sorry:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)