corinaNi a scris:
sangreal, si cum ti se pare la inm? cum ti s-a parut colectivul, profesorii, atmosfera?:) a fost/este cum te asteptai?
Eu pot sa spun cum mi s-a parut mie si cum l-am perceput.
Sistemul cu primul an in 6 luni este ingrozitor...mi s-au parut 6 luni de examene in continuu, cu o singura saptamana vacanta pt ca ne-am "milogit" noi de formatori sa ne lase sa ne luam vacanta si sa recuperam apoi seminariile.
Mie mi s-a parut ca nu am invatat niciodata cat am invatat in timpul inm-ului, asta e perceptia mea...dar am si tras tare sa nu am emotii la repartitie pentru ca vreau judecator. Cat invatam pentru admitere era mai putin si mai usor. In inm faci foarte mult CEDO si dreptul UE si iti formezi si viziune practica daca inainte nu o aveai pentru ca lucrezi pe dosar, cel putin la civil si penal si se dau si examene cu dosarul in fata.
In concluzie, cu toate bunele si relele INM-ului, isi merita faima si scoate pe "piata" magistratrati pregatiti, unii geniali, care nu ar putea fi formati altfel. Ca e greu, ca e tiranic uneori, e normal pentru ca trebuie sa pregatesti omul pentru situatia in care va intra cu 100 de dosare in sedinta si va trebui sa redacteze 30 de hotarari pe saptamana. Fara INM nu ar putea exista magistrati la nivel european, care sa judece intr-o tara parte a UE si nu doar fosta comunista.