avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
gigelush a scris:

MayeMaya a scris:

''b'' este.:)

de unde e grila? sunt unii autori care spun ca nu se pot retine cele doua in concurs ideal. printre care si udroiu- pag221
Grila este din Udroiu, am cartea in fata. Penal general,penal special. Cea cu Legea 202.
Toate grilele pe care le voi posta sunt din Udroiu.

@Gigelush. Grila nr.12.Cauta la sf.penalului special, si o gasesti.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
ContSters170895, utilizator
@ patrick: pai nu prea explica de ce- udroiu nu explica nimic in cartea lui. decat le trece cu liniuta. dar toate cartile pe care le am eu de penal special spun ca cele doua nu intra in concurs ideal- agravatele astea: vcg care a avut ca urmare avortul şi avortul care a avut ca urmare vcg sunt urmari preterintentionate in oglinda... sa cauti si tu in ale tale.
@maya nu stiu daca ai observat, udroiu are o gramada de grile ale caror raspunsuri vin in contradictie cu ce spune el in carte.

ContSters166442, utilizator
Gigelush...poate ca nu explica ci ''trece cu liniuta''...dar am gasit multe amanunte din cartile lui in grilele de la inm- cel putin la cel din ianuarie....-
Acum sunt la job, si nu prea am timp sa caut ..dar o sa vad acasa si alte opinii referitoare la asta....
MayeMaya a scris:

Gigelush...poate ca nu explica ci ''trece cu liniuta''...dar am gasit multe amanunte din cartile lui in grilele de la inm- cel putin la cel din ianuarie....-
Acum sunt la job, si nu prea am timp sa caut ..dar o sa vad acasa si alte opinii referitoare la asta....

o fi asa, dar pe mine ma intereseaza „mecanismul de gandire”- vreau sa stiu cum a ajuns la un anumit rezultat, e mai important sa inteleg o problema decat sa o iau ca atare.
fiecare are favoriti cand vine vorba de citit... udroiu nu e printre favoritii mei...
gigelush a scris:

@ patrick: pai nu prea explica de ce- udroiu nu explica nimic in cartea lui. decat le trece cu liniuta. dar toate cartile pe care le am eu de penal special spun ca cele doua nu intra in concurs ideal- agravatele astea: vcg care a avut ca urmare avortul şi avortul care a avut ca urmare vcg sunt urmari preterintentionate in oglinda... sa cauti si tu in ale tale.

Intradevar ca asa scrie in carti, cum spui. Dar in grila data era singurul raspuns posibil (daca e sa le luam prin excludere ;) )
Si daca m-am gandit mai bine chiar poate fi adevarata aceasta varianta.
In cazul provocarii ilegale a avortului, consecintele deosebit de grave apar ca rezultat al praeterintentiei, intentia directa fiind doar porvocarea avortului.
Daca insa faptuitorul are atat intentia de a provoca avortul cat si intentia de a provoca victimei pierderea unui organ de exemplu, de ce nu s-ar putea retine aceste doua infractiuni in concurs ideal?

Repet: peste tot am gasit ca vatamarea corporala grava, in cazul avortului se produce cu praeterintenti. Dar daca faptuitorul are pe langa intentia de a provoca avortul si pe cea de a vatama grav victima cum ar trebui sa retinem?
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)