avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
LIVE, ACUM (500 PARTICIPANȚI) Prețurile de transfer în 2025: De la pregătirea dosarului la gestionarea controalelor și a litigiilor fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
a mai fost cineva la simularea de rationament ? se publica listele cu cei inscrisi si locul unde are loc pe centre sau trebuie sa ne informam direct la resp.universitati ?
aliquid_novi a scris:

Pentru a fi concurs trebuie eventual ca autorul sa actioneze cu intentia de a cauza atat avort, cat si o varianta de vatamare corporala. Este o grila cu lipsuri, la fel ca si grila cu legitima aparare.

La cazul acesta ma referam, in care avem intentia pentru ambele infractiuni.

Cat despre lipsurile grilei, am observat ca aproape toate grilele de la INM au ceva "lipsuri". Nici una nu va fi exact ca si in definitiile din carti.
Daca punem enuntul grilei langa varianta b rezulta cam asa:
"Vatamarea corporala grava se poate retine in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului", ceea ce e adevarat cupa parerea mea.
Indiferent ce scriu unii sau altii. Daca e sa ne luam strict dupa cod, este adevarat.
aliquid_novi a scris:

Autorul grilei spune in curs:
nu poate fi retinut concursul ideal intre infractiunea de vatamare corporala grava si cea de provocare ilegala a avortului, atunci cand vatamarea are ca urmare provocarea avortului.

Deci poate fi concurs in alta situatie.
Lipsuri pentru ca nu explica in cursul sau nimic, d-aia MayeMaya! :)

Si eu ce am spus???? Ca se poate ....
Corect, asa se intampla si la examen, dar e bine sa stim ca pot exista si exceptii in unele cazuri.
Tot autorul, in legatura cu provocarea ilegala a avortului:
nu este absorbita de infractiunea de vatamare corporala grava care a avut ca urmare avortul

De ce? As fi preferat sa citesc inca doua randuri in care sa explice!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)