avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

z3m3 a scris:

Pai uzucapiunea este o stare de fapt. Daca se demonstreaza ea poate fi admisa.

Asa cred si eu.
Deci pe cale incidenta, prin invocarea uzucapiunii, in urma unei actiuni posesorii s-ar putea cere recunosterea retroctiva a dreptului de proprietate

De ce retroactiv? Are uzucapiunea un astfel de efect? Eu stiam ca are doar un efect constitutiv.
chrisie_08 a scris:

Postez si eu 2 grile la penal:
1.Tentativa perfecta este posibila:
a.la infractiunea de omor calificat
b.la infractiunea de denuntare calomnioasa
c.la infractiunea de act sexual cu un minor

2.Impiedicarea producerii rezultatului este posibila:
a.in cazul infractiunilor de rezultat susceptibile de a fi savarsite in forma tentativei perfecte
b.in cazul infractiunilor de pericol
c.in cazul infractiunilor de rezultat susceptibile de a fi savarsite in forma tentativei imperfecte

Spor la invatat!multe ceaiuri cu lamaie pentru cei raciti ca mine:) si :coffee: pentru ceilalti

LA prima grila raspunsul este 1.
La a doua 1 si 3
z3m3 a scris:

Patrick_ a scris:

z3m3 a scris:

Pai uzucapiunea este o stare de fapt. Daca se demonstreaza ea poate fi admisa.

Asa cred si eu.
Deci pe cale incidenta, prin invocarea uzucapiunii, in urma unei actiuni posesorii s-ar putea cere recunosterea retroctiva a dreptului de proprietate

De ce retroactiv? Are uzucapiunea un astfel de efect? Eu stiam ca are doar un efect constitutiv.

da uzucapiunea produce efecte retroactiv, uzucapantul este considerat proprietar din momentul in care a dobandit posesia bunului.
z3m3 a scris:

Uzucapiunea are efect retroactiv.
Cel care o invoca se considera ca a fost proprietar de la inceputul posesiei.
Grile procecura civila
Exceptiile absolute:
1.pot fi invocate de instanta din oficiu
2.nu pot fi invocate de procuror
3.trebuie puse in discutia partilor
4.nici un raspuns de mai sus

2.Sarcina probei :
a.revine celui care face o afirmatie
b.revine intotdeauna reclamantului
c.revine intotdeauna paratului
d.niciun raspuns nu e corect mai sus

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)