Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Exista vreo dispozitie legala care sa oblige avocatul sa sesizeze organele de urmarire penala in cazul in care isi da seama ca cel care l-a angajat incearca savarsirea unei alte infractiuni?
Asa am inteles si eu din ce scrie in cartea d-lui Udroiu, dar nu inteleg motivatia si nici nu am gasit in cod partea cu "perioada deja executata se considera ca parte executata din pedeapsa inchisorii de 25 ani"
xyzt a scris:
Exista vreo dispozitie legala care sa oblige avocatul sa sesizeze organele de urmarire penala in cazul in care isi da seama ca cel care l-a angajat incearca savarsirea unei alte infractiuni?
Nu exista nici o obligatie in cazul avocatilor, nedenuntarea unor infractiuni se refera stric la persoanele obligate sa denunte aceste infractiuni. Avocatul nu face parte din ele.
Cred ca singura prevedere ar putea sa fie art 262 CP (nedenuntarea unor infractiuni), dar nu stiu daca avocatii nu au cumva vreo derogare in anumite conditii.